Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Economiei: Start-Up Nation, poveste de succes pe care trebuie să o continuăm în România

Stefan Radu Oprea

Ministrul Economiei: Start-Up Nation, poveste de succes pe care trebuie să o continuăm în România

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a declarat, vineri, că programul Start-Up Nation are un real succes şi a menţionat că statul român a investit în susţinerea antreprenorilor şi în construirea de noi companii cu folos pentru stat, cetăţeni şi mediul de afaceri, informează Agerpres.

Ministrul Economiei a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi că prima ediţie a Start-Up Nation a fost axată pe producţie, a doua pe servicii de piaţă, a treia ediţie a fost axată pe valoare adăugată, pe creativitate, pe cercetare, dezvoltare. A patra ediţie, susţine ministrul, va trebui să fie adresată inovării.

Potrivit lui Oprea, la prima ediţie a Start-Up Nation randamentul a fost de 155% iar după 5 ani de la înfiinţare, mai sunt active 6.534 companii, ceea ce, procentual vorbind, înseamnă 91,39%.

"Cifrele mondiale spun că după 4 ani de funcţionare, un Start-Up Nation are şanse de a fi pe piaţă, viu, 25% dacă antreprenorul este la prima încercare şi 48% dacă antreprenorul este la a doua încercare. Adică a avut un eşec din care a învăţat. Peste 90% sunt astăzi activi în România, la 5 ani de funcţionare. Sunt 12.603 locuri de muncă în aceste companii. (...) Pot să vă spun că am avut o rentabilitate de 155% pe acest program. Deci statul român şi-a recuperat banii. Asta înseamnă că Start-Up Nation este o poveste de succes şi este unul din programele pe care trebuie să le continuăm în România. Acest lucru înseamnă că după 5 ani de monitorizare, din cele peste 7.500 mai sunt astăzi cu activitate 6.534, în conformitate cu agregarea bazelor de date de la Registrul Comerţului, ANAF şi ITM pentru a analiza toate componentele unei firme. Acest lucru înseamnă că statul român a investit în susţinerea antreprenorilor şi în construirea de noi companii cu folos pentru stat, cetăţeni, mediu de afaceri", a precizat ministrul Economiei.

În ediţia a doua, susţine ministrul Radu Oprea, conform datelor deţinute după 4 ani de monitorizare, sunt peste 96% dintre companii în activitate.

"Acolo, randamentul este mai mic, de 120%, pentru că n-am avut componenta de fonduri europene, a fost acea perioadă dificilă de început care a coincis cu perioada pandemiei COVID. Faptul că astăzi sunt atâtea companii pe piaţa din România cred că este un rezultat excepţional", a declarat el.

În acelaşi timp, a adăugat ministrul Economiei, la ediţia a treia a Start-Up Nation au început să se facă decontările.

"Au fost depuse peste 500 de deconturi pe toate cele trei programe care sunt pentru debut în afaceri. Îi rog pe antreprenorii care sunt în acest proces de implementare a proiectelor să vină cu încredere să îşi depună deconturile pentru că există finanţare şi vrem ca până la final de an să decontăm cât mai multe dintre aceste proiecte. Cred că aşa cum am văzut azi activitatea târgului de la Iaşi, vom avea unul dedicat digitalului la Cluj, un Start-Up Innovation este cel mai potrivit pentru ediţia a patra, pentru că avem acest potenţial pe care să îl fructificăm cât mai mult", a precizat ministrul Economiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.