Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a discutat cu companiile din energie despre abrogarea OUG 114

Inquam Photos / Octav Ganea
virgil popescu

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu i-a convocat joi pe directorii companiilor energetice la o rundă de consultări, în contextul în care Guvernul României pregătește angajarea răspunderii pentru abrogarea prevederilor OUG 114, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Victorie pe plan european pentru Laura Codruța Kovesi .

Este prima întâlnire de amploare pe care ministrul Virgil Popescu o organizează cu industriile aflate în portofoliul instituției pe care o conduce. Vor urma întâlniri sectoriale și cu directorii generali ai companiilor din respectivele ramuri industriale, pentru a identifica atât problemele legislative, cât și pe cele administrative, pe care le întâmpină, precizează ministerul, pe Facebook.

În cadrul întâlnirii cu directorii companiilor energetice au fost abordate subiecte legate de funcționarea piețelor de energie electrică și gaze naturale, dar și legislația care reglementează sectorul energetic românesc, inclusiv OUG 114.

"Vreau să transmit un mesaj clar pentru toată lumea: Numai împreună putem face față problemelor din energie și numai împreună putem să ducem lucrurile mai departe”, a declarat ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul va adopta vineri un proiect pentru a intra în calendatul de angajare a răspunderii privind modificarea Legilor Justiției și a OUG 114. „Eu am ca obiectiv ca la ședința de vineri să adoptăm proiectul pe care ne angajăm răspunderea, să intrăm în calendarul de angajare a răspunderii. (...) OUG 114 este în curs de elaborare, mai necesită un mecanism de consultare a mediului de afaceri, a confederațiilor sindicale, a partenerilor sociali, în special o consultare și a unor entități publice, cum este Autoritatea Națională de Reglementare în Energie și vom stabili momentul potrivit în care suntem pregătiți să ne angajăm răspunderea, dar și în privința abrogării prevederilor nocive ale dezastruoasei OUG 114, obiectivul nostru este să finalizăm cât mai curând proeictul de lege, astfel încât să putem să ne prezentăm în fața Parlamentului”, a afirmat Ludovic Orban, joi.

Citește și: Olguța Vasilescu îl curentează pe Klaus Iohannis: Am o vagă bănuială

Premierul a precizat că sunt vizate prevederi din domeniul Energiei și financiar bancar, dar că nu vor fi afectate prevederile din domeniul construcțiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.