Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, va decide dacă partidul lui Ponta va supraviețui sau nu scrutinului din 27 septembrie

strategy

Strategie kamikaze pentru partidul lui Ponta la Drobeta Turnu Severin. Fostul primar desemnat candidat, Constantin Gherghe, își negociază cu PNL local nu un loc la primărie, ci libertatea.

Jocurile lui Ponta-Duicu pentru Primăria Drobeta Turnu Severin (despre care PS News a scris aici) se cam duc pe apa Dunării, potrivit ultimelor informații venite dinspre orașul de pe malul Dunării. Marioneta pe care cei doi o păpușează, Constantin Gherghe, candidatul Pro România la primărie și fost primar două mandate la Drobeta, se pare ca are probleme de sănătate serioase. Pe lângă asta, sondajele îl arată pe un traiect descendent, Gherghe nereușind să sară de 11%.

Drept urmare, din informațiile noastre, Ponta și Duicu s-au văzut nevoiți să se replieze și au început negocierile cu liberalii aflați pe val la nivel național. Forța de negociere a celor doi a scăzut nu doar din cauza scăderii șanselor lui Gherghe, ci și ca urmare a căderii moțiunii de cenzură împotriva guvernului Orban (Pro România a votat pentru).

Acesta fiind noul context, Ponta și Duicu negociază, pe partea lor, cu candidatul liberal la primărie, Daniel Cîrjan, și cu omul din spatele lui, Virgil Popescu, ministrul Economiei, iar pe Gherghe l-au scos în stradă (vezi și video) să dea semnalul printre oamenii pe care-i controlează să dirijeze voturile către PNL.

Ce trebuie spus însă este că Gherghe trage în stradă nu atât pentru Ponta-Duicu, ci pentru propria libertate – dacă reușește să-și negocieze voturile cu Virgil Popescu și astfel să fie asigurată victoria lui Daniel Cîrjan, Gherghe poate spera la un loc eligibil în toamna la alegerile parlamentare din toamnă, ceea ce i-ar conferi imunitate în fața anchetelor procurorilor DNA.

Potrivit ultimelor cifre, Gherghe nu trece de 11%, iar în continuare actualul primar, Marius Screciu (PSD) este în pole position cu 29%, urmat de liberalul Cîrjan cu 25% și de surpriza locală a acestor alegeri, PMP-istul Eduard Koler, om de afaceri local.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.