Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Eduard Novak a înfiinţat Comisia tehnică pentru sportul de performanţă

Foto Facebook
Eduard Novak

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a anunţat, miercuri, înfiinţarea Comisiei tehnice pentru sportul de performanţă, care va avea ca scop, printre altele, elaborarea unei metodologii de supraveghere şi control asupra derulării proiectelor federaţiilor şi cluburilor şi îndeplinirea obiectivelor acestora.

"S-a constituit, prin ordin de ministru, Comisia tehnică pentru sportul de performanţă, formată din 15 persoane cu experienţă vastă în domeniul antrenoratului, strategiei sportive, metodologiei, cercetării, din sportivi de performanţă şi profesionişti în drept. Trebuie să recuperăm cât mai repede din avansul pe care îl au faţă de noi ţările cu o strategie sportivă elaborată şi funcţională. Am identificat foarte mulţi factori care otrăvesc sportul românesc şi, mai mult de atât, suntem ca un vapor în derivă", a scris Novak pe pagina oficială de Facebook, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ion Iliescu: ‘Situația în care se află țară necesita o comunicare mai deschisă între forțele politice și între cetățeni și factorii sociali’

El a menţionat că scopul acestei comisii va fi "de a elabora criterii de analiză a activităţii şi performanţelor federaţiilor şi cluburilor sportive, astfel încât repartizarea resurselor bugetare să fie optimizată, dar şi elaborarea unui sistem de lucru pentru cluburile sportive departamentale, îndrumarea şi consilierea acestora şi a federaţiilor sportive naţionale. Totodată, comisia va elabora şi propune metodologia de supraveghere şi control asupra derulării proiectelor federaţiilor şi a îndeplinirii obiectivelor acestora şi ale cluburilor".

"Obiectivul este folosirea resurselor financiare în acord cu criterii clare, măsurabile, posibile, relevante şi raportate la unităţi de timp concrete. Este necesar să menţionăm că implementarea noilor criterii va fi graduală, astfel încât activitatea sportivă să nu aibă de suferit şi să existe timpul necesar acomodării şi conformării la noul sistem de lucru. Comisia tehnică pentru sportul de performanţă este soluţia urgentă de a strânge rândurile şi de a organiza această familie a sportului românesc, astfel încât să mergem toţi pe acelaşi drum, pentru un ţel comun", a mai notat ministrul.

Comisia tehnică pentru sportul de performanţă are următoarea componenţă:

Preşedinte (consilier ministru) - Abraham Elod-Lajos

Membri - Daniela Janeta Pricină (Direcţia Politici pentru Sport), Ingrid Vasilica Istrate (CSM Oneşti), Ramona Ceamuru (CNFPA), Radu Bidiugan (INCS)

Membri invitaţi - Cristiano Valloppi, Eva Tofalvi, Simona Amânar, Narcisa Lecuşanu, Zsolt Gyongyossy, Trandafir Norbert, Alexandru Popescu, Alexandru Pădure, Cristian Sandu şi Ciprian Anton.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.