Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educației anunță o posibilă răsturnare de situație în cazul CNATDCU

newsspaces.tk
mircea dumitru

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat marţi că nu a luat încă legătura cu preşedintele CNATDCU, Viorel Barbu, care şi-a anunţat demisia din funcţie. El anunță o posibilă răsturnare de situație, în sensul că Barbu ar putea fi convins să nu demisioneze.

"Am primit aseară (luni seară - n.r.) mai târziu un mesaj de la domnia sa, nu ştiu exact dacă e finală această hotărâre, urmează să verific în cursul zilei de astăzi. Am încercat să vorbesc prin telefon cu domnul academician Barbu, nu am reuşit deocamdată, deci nu vă pot spune că asta este decizia finală. Dacă decizia are legătură cu ceea ce s-a votat ieri la Senat, de asemenea urmează să discut cu domnia sa. Deocamdată ar fi doar speculativ", a spus ministrul Educaţiei, la Palatul Parlamentului.

Citește și: Mihaela Rădulescu ȘOCHEAZĂ din nou: Cum a fost fotografiată diva de la Monaco

Întrebat ce părere are de modificările aduse de senatori Legii educaţiei, Dumitru a spus că nu sunt benefice în acest moment.

"Într-adevăr, universităţile funcţionează după un regulament care întăreşte autonomia academică, dar şi răspunderea faţă de societate. Universităţile sunt cele care trebuie să judece şi să decidă dacă doctoratele sunt plagiate. În cazul nostru, trebuie să spun, din păcate, au fost mai multe situaţii în care universităţile nu au răspuns la critici sau la solicitări din partea unor instituţii sau a unor persoane care au pus în evidenţă, au solicitat valoarea unor doctorate. De aceea, cred că în România, deocamdată, o instituţie cum este CNATDCU îşi justifică existenţa, cu funcţionalitatea pe care o are în momentul de faţă. Cred că această modificare a legii nu este în momentul de faţă benefică pentru a însănătoşi mediul academic", a menţionat ministrul.

Citește și: Drake si Rihanna s-au DESPĂRȚIT: De unde a plecat ruptura

Preşedintele Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), Viorel Barbu, a demisionat din funcţie.

"Am comunicat membrilor consiliului şi ministrului Educaţiei încă de aseară decizia mea", a declarat marţi, pentru AGERPRES, Barbu.

Citește și: Este oficial ! Samsung opreşte producţia şi renunţă la Samsung GALAXY Note7

El a explicat că motivul principal al demisiei îl constituie faptul că, în urma amendamentelor adoptate luni de senatori la Legea educaţiei, CNATDCU va avea "un rol decorativ", fiindu-i retrase toate prerogativele.

"Consiliul a ajuns conform noii legi un organism decorativ. Practic, nu mai are nicio putere. Personal nu sunt dispus să pierd vremea", a explicat Barbu.

Citește și: Dezvaluirile doctoritei din noaptea mortii lui Gyuri Pascu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.