Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educației, constrâns să ia măsuri rapid! Profesorii riscă să primească salarii nemajorate, dar şi întârziate

liviu pop

Firma SIVECO, cea care se ocupă de actualizarea lefurilor din învăţământ, a anunţat că nu va mai presta servicii pentru Ministerul Educaţiei. Motivul este legat de neplata la timp a serviciilor de mentenanţă. În replică, ministrul Liviu Pop dă asigurări că datoriile către compania IT vor fi plătite şi nu vor exista întârzieri.

Prin intermediul unui anunţ postat chiar pe site-ul Ministerului Educaţiei, compania SIVECO anunţă că de la 1 august nu va mai asigura serviciile de mentenanţă pentru softurile instituţiei! S-a ajuns aici pentru că ministerul nu a plătit şi nu a reînnoit contractele cu firma de IT, iar în ultimele şase luni informaticienii au lucrat gratis.

Detalii ULUITOARE privind perchezițiile DIICOT. Ce au găsit procurorii în biroul șefului de la Jandarmeria Română

"Compania a desfăşurat numeroase activităţi pro bono. Numai în ultimii 3 ani, 62.5% din serviciile prestate au fost realizate în acest regim. Și anul acesta, compania a alocat în mod gratuit resurse pentru rezolvarea solicitărilor transmise de către Ministerul Educaţiei", susţin reprezentaţii companiei într-un răspuns pentru Realitatea TV.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, cel care promite digitalizarea întregului sistem de învăţământ cunoaşte problema, dar dă vina pe tehnocrați.

Șeful Consiliului European, DEZAMĂGIT după ce a fost AUDIAT la Varșovia: 'Sunt ÎNGRIJORAT'

"Facturile au fost emise în decembrie, cel care trebuia să plătească facturile nu mai este în Ministerul Educaţiei, s-a semnat un act adiţional. În primele două luni de zile, adică ianuarie şi februarie, a consumat tot bugetul pe care îl avea ministerul pentru mentenanţă", spune ministrul.

Compania SIVECO asigură mentenanţa pentru toate cele şapte softuri ale Ministerului! Printre acestea se numără şi programul EduSAL! Platforma este pusă la dispoziţia tuturor unităţilor de învăţământ şi calculează automat toate salariile personalului didactic şi nedidactic! În septembrie, sistemul ar trebui să actualizeze toate lefurile dascălilor în funcţie de vechime sau de majorările propuse în legea salarizării de la 1 ianuarie 2018! Cum informaticienii au anunţat că nu vor mai lucra gratuit, există riscul ca toate salariile să rămână la acelaşi nivel şi să aibă loc şi întârzieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.