Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educației, măsură DRASTICĂ după examenul de titularizare: 'Nu poți să fii un profesor care să ia mai puțin de nota 5'

www.facebook.com
ecaterina andronescu

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat, joi, că profesorii care au luat sub nota 5 la titularizare nu mai au dreptul să predea și că vrea să ia această măsură întrucât „nu poți să fii un profesor care ia mai puțin de 5 și tu să pretinzi elevilor note de trecere”.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a explicat, în contextul declarațiilor sale potrivit cărora profesorii care au luat sub 5 la titularizare nu mai au dreptul să predea, că vrea să ia această măsură, întrucât „scrie în metodologie” și este de părere că „nu poți să fii un profesor care să ia mai puțin de 5 și tu să pretinzi elevilor tăi să ia note de trecere”.

„În metodologia pe baza căreia s-a desfășurat examenul de titularizare, după părerea mea scrie foarte clar, „cei care nu promovează examenul de titularizare nu mai sunt acceptați, cu note mai mici de cinci, nu mai sunt acceptați în învățământ (...) Pot să se pregătească un an de zile să revină la examenul de titularizare și să îl promoveze. În momentul în care ai intrat la examen, deci te-ai înscris, ai venit la prima lucrare scrisă și ai constatat că nu știi subiectele și te-ai retras, asta înseamnă că nu ai fost în stare să iei măcar nota 5 și sigur că trebuie să judecăm cu aceeași măsură”, a precizat Ecaterina Andronescu, la Digi 24.

După Mircea Geoană un alt român a dat lovitura - A fost numit la șefia unei importante agenții din cadrul ONU

„Eu nu cred că poți să fii un profesor care să ia mai puțin de cinci și tu să pretinzi elevilor tăi să ia note de trecere”, a completat ministrul.

La proba scrisă din cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar s-au prezentat 23.572 de candidaţi, însă în centrele de evaluare au fost notate 19.556 de lucrări, deoarece 3.960 de candidaţi s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, 24 de candidaţi au fost eliminaţi şi lucrările a 32 candidaţi au fost anulate.

Pentru examenul de titularizare din acest an, primele rezultate arată că procentul notelor sub 5 este 19,10%, adică aproximativ 4.000 de cazuri.

În 2018, procentul notelor sub 5 era de 18,86%.

Rezultatele finale ale examenului de titluarizare se afişează pe 30 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.