Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educației, PRIMA REACȚIE în cazul învățătoarei care a dat cu spray paralizanți în copii de clasa pregătitoare

Inquam Photos/ Octav Ganea
Valer-Daniel Breaz

Ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, a spus că profesoara care a atacat doi elevi cu spray paralizant la o școală din Satu Mare a făcut testul psihologic, pe care îl efectuează toate cadrele didactice, iar certificatul eliberat în urma procedurii a aratat că poate preda la clasă, conform Mediafax.

Citește și: Document EXPLOZIV - Câți bani primea Traian Băsescu ca să fie turnător la Securitate sub numele Petrov

„Singurele lucruri și informații pe care le dețin este că și-a mai dat demisia în mijlocul anului, a lăsat clasa fără copii. Și-a dat demisia, a plecat din învățământ, a revenit vara, a dat din nou concurs și s-a intors la catedra. Am avut informații cum că a mai plecat de la ore în anii trecuți, lăsând copiii nesupravegheați. Această profesoară nu are ce să caute la catedră”, a declarat ministrul interimar al Educației, la Digi24.

Daniel Breaz spune că certificatul eliberat în urma testării psihologice a învățătoarei arată că aceasta poate preda elevilor.

„Anual se face o testare psihologică, facem testarea, și eu sunt cadru didactic. Surprindător, certificatul respectiv a fost pozitiv. Nu pot să spun punctul de vedere vizavi de o decizie a unui psiholog, a unui medic. Dânșii stiu, am făcut și eu astfel de testări profesionist, dar decizia de a elibera un certificat pe baza testării resepctive, care îți dă posibilitatea să intri la clasă, să predai, aparține celor care se ocupă de aceste testări”, a mai spus Breaz.

Precizările vin după ce o învățătoare a fost reținută după ce a atacat, miercuri, cu spray paralizant, doi elevi care îi deranjau ora, la școala gimnazială din Santău (Satu Mare). Cei doi elevi au fost duși la dispensar, dar nu au avut nevoie de spitalizare. Purtătorul de cuvânt al ISJ Satu Mare, Adriana Dinga, a declarat, pentru MEDIAFAX, că învățătoarei i s-a desfăcut contractul de muncă începând de joi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.