Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Pop, propunere nouă în scandalul momentului în Educație: 'E văzută ca un atac la persoană'

liviu pop

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, miercuri, la Buzău, că imaginea orei de educaţie fizică "trebuie regândită", în prezent fiind văzută în multe situaţii ”ca un atac la persoană”. De asemenea, el a spus că va propune ca numărul de ore în programul "Şcoală după şcoală" să crească la trei ore, "indiferent de nivelul de învăţământ, iar jumatate de oră să fie dedicată pentru sport şi mişcare".

"Imaginea orei de sport trebuie regândită. Acum, în foarte multe situaţii, ora de educaţie fizică e văzută ca un atac la persoană", a precizat Pop, conform Digi24.ro.

Citește și: Traian Băsescu nu uită şi nu iartă. Cui dedică sloganul 'Ieşi afară, javră ordinară!'

Liviu Pop a mai afirmat că sunt în lucru două proiecte de hotărâre de guvern, unul vizând programul de masă caldă şi programul "Şcoală după şcoală", care să includă cel puţin 30 de minute de mişcare în fiecare zi.

"Avem în lucru două proiecte de hotărâre de guvern: extinderea programului de masă caldă şi Şcoală după şcoală. Vrem să dezvoltăm acest program, o să vin cu propunerea ca numărul de ore în progamul Şcoală după şcoală să crească la trei ore indiferent de nivelul de învăţământ, iar jumătate de oră să fie dedicată pentru sport şi mişcare. Nu se va mai face acest program în nicio şcoală fără minim 30 de minute de mişcare, astfel încât într-o săptămână, în cele cinci zile şcolare, fiecare copil să acumuleze circa două ore şi jumătate de mişcare, în conformitate cu programele şcolare. Cea de-a doua hotărâre este cea legată de Legea salarizării unitare, unde suntem obligaţi ca în termen de 60 de zile de la apariţia legii să publicăm hotărârea de guvern privind sporurile pentru condiţiile grele, vătămatoare şi periculoase pentru colegii noştri care lucrează în astfel de condiţii", a declarat ministrul Educaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.