Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educației se gândește să reanalizeze rețeaua școlară: Ar putea redeschide şcoli

Ziarul Financiar
Pavel Nastase

Ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, a declarat joi, la Arad, că se gândește să reanalizeze rețeaua școlară, existând posibilitatea ca, pe viitor, în funcție de rezultatele analizelor, să fie redeschise școli închise în urmă cu un deceniu.

"Prin anul 2006, au fost închise circa 1600 de școli. S-a mers pe ideea de eficiență economică a activității în învățământ. Așa au apărut microbuzele școlare, așa a apărut naveta pentru elevi și pentru cadrele didactice. Cred că, în fiecare an, ar trebui să facem o analiză și, dacă este nevoie să redeschidem o școală într-o localitate unde numărul de copii a crescut și sunt cadre didactice, eu cred că este mai eficient să redeschidem școala acolo, decât să îi punem să facă naveta la o distanță de nu știu câți kilometri atât pe elevi cât și cadrele didactice. Pentru viitor mă gândesc să reanalizăm rețeaua școlară și să vedem dacă sunt unele locații care, funcție de populația școlară și funcție de resursa cadre didactice, să ne gândim la o realocare a acestor spații', a afirmat ministrul Năstase.

Acesta a vorbit despre nemulțumirile elevilor și cadrelor didactice care fac naveta din mediul rural, subliniind, totodată, că un lucru foarte grav sunt accidentele în care sunt implicate microbuzele școlare. Pe de altă parte, potrivit lui Năstase, există și "o navetă" în mediul urban, dinspre periferie spre centru, părinții preferând să-i ducă pe copii la școlile centrale, ceea ce a creat o aglomerare a acestora, conform Agerpres.

'Am aglomerat foarte mult școlile centrale. În general este o navetă a elevilor din mediul rural spre mediul urban, dar și în mediul urban, din periferie spre centrul orașului. Toată lumea vrea să învețe la școlile din centru. A fost o abordare care trebuie reanalizată. Trebuie văzut ca nu cumva să greșim și din motive pur de eficiență economică să afectăm viața oamenilor și sănătatea în ultimă instanță. Pe mine mă îngrijorează aceste microbuze școlare, accidentele în care sunt implicate', a adăugat ministrul Pavel Năstase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.