Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educației, veste colosală pentru olimpicii români: Ce burse vor primi aceștia

www.agerpres.ro
bani, lei, bancnote

Ministerul Educației a stabilit un buget de aproximativ un milion de lei pentru acordarea burselor "Carol I", prin care se acordă până în 3.500 de euro pe an premianților la olimpiade naționale și internaționale care aleg să facă o facultate în România, iar după data de 6 octombrie se va ști cu exactitate câți olimpici au aplicat pentru această bursă, a declarat, luni, la Galați, ministrul Cercetării și Inovării, Lucian Georgescu.

Anterior, în luna septembrie, Georgescu a afirmat că în România există 270 de tineri absolvenți de liceu care au obținut premii la olimpiadele naționale și internaționale și care, teoretic, ar putea beneficia de aceste burse.

Citește și: Detaliu interesant! Ce AFACERE are soția unui adjunct SRI din 'ERA' Coldea

"Am stabilit un buget în care vor fi olimpicii implicați, inclusiv bursele, un milion de lei, un buget care ar acoperi toate necesitățile lor, ca să-i facem să se gândească mai bine înainte de a pleca din țară. Cuatumul burselor este de 3.500 euro anual, în plus fiecare echipă care conține cel puțin un olimpic și face un proiect de cercetare în timpul anului beneficiază de încă 3.500 de euro anual, în plus încă o sumă în jur de 500 euro pentru orice participare externă. Ei trebuie să semneze un contract prin care se obligă să rămână în România o perioadă de trei-cinci ani după terminarea studiilor. Contractul se semnează cu universitatea de care aparține și cu ministerul care finanțează", a spus Georgescu, conform Agerpres.

Ministrul Cercetării și Inovării, Lucian Georgescu, a participat, luni, la deschiderea anului universitar la facultățile de Economie și Administrarea Afacerilor și cea de Medicină din cadrul Universității "Dunărea de Jos" din Galați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.