Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ministrul Educației, anunț pentru elevii vulnerabili: Adeverințele medicale eliberate la începutul primului semestru sunt valabile

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

Adeverințele medicale eliberate la începutul primului semestru elevilor vulnerabili, care atestă că nu pot merge fizic la școli, vor fi valabile și acum, în așa fel încât să nu fie puși pe drumuri pentru eliberarea altor adeverințe, spune ministrul Educației, anunță MEDIAFAX.

Întrebat despre poziția Consiliului Național al Elevilor, care a cerut amâanrea deschiderii școlilor cu o săptămână pentru pregătirea lor, ministrul Educației a spus, miercuri, că școlile sunt sunt pregătite: sunt peste 37 de milioane de măști, peste un milion de litri de substanțe dezinfectante „plus multe alte elemente”.

De asemenea, joi va avea loc o altă video conferință cu inspectorate școlare din toată țara, în prezența presei, unde Consiliul Național al Elevilor, „dacă are îngrijorări punctuale cu privire la pregătirea insuficientă a unor școli din anumite zone” poate interveni, a spus Cîmpeanu.

Citește și: Ministrul Muncii a făcut ANUNȚUL: ce se întâmplă cu pensiile speciale din România

Întrebat, de asemenea, dacă în ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății va fi prevăzut câți elevi vor avea voie maxim într-o clasă. ministrul a răspuns „cu siguranță da”.

Referindu-se la cele cinci excepții de la școala în prezență, ministrul a declarat că sunt elevi care au deja adeverințe medicale de la începutul primului semestru: „Vom insista ca acele adeverințe - pentru că sunt în același an școlar - să fie luate în considerare și să nu punem elevii pe drumuri pentru alte adeverințe medicale”.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.