Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educației anunță cea mai bună performanţă românească la matematică din secolul XXI: 'România e pe locul 5 la nivel mondial'

Facebook
Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu i-a întâmpinat, duminică, pe elevii din lotul României care a participat la a 63-a Olimpiadă Internaţională de Matematică, organizată în format cu prezenţă fizică, la Oslo, Norvegia şi care a obţinut două medalii de aur şi patru medalii de argint.

„Această performanţă deosebită reprezintă pentru noi şi o provocare: având in România copii cu un asemenea potenţial, este o datorie pentru noi să promovăm şi să susţinem un sistem de educaţie în care fiecare elev să fie adus la maximul de potenţial şi avem speranţa că vom reuşi, cu multă muncă şi perseverenţă, fiind susţinuţi şi de către cei care sunt capabili de astfel de rezultate”, a precizat Cîmpeanu, relateză News.ro.

„Astăzi am avut bucuria să întâmpinăm lotul României, participant la a 63-a Olimpiadă Internaţională de Matematică, organizată în format cu prezenţă fizică, la Oslo, Norvegia. Aceşti copii minunaţi au reuşit cea mai bună performanţă românească în matematică, în secolul XXI, obţinând două medalii de aur şi patru medalii de argint. Graţie unui total de 194 de puncte, echipa României s-a clasat pe locul 5 la nivel mondial (din 104 ţări participante) şi pe primul loc în Europa! Felicitări medaliaţilor cu aur: Robert Dragomirescu şi David-Andrei Anghel de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti! Felicitări medaliaţilor cu argint: Andrei Moldovan, Vlad-Titus Spătaru, Radu Lecoiu de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti şi Andrei Chiriţă de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” Bucureşti! Felicitări părinţilor care au încurajat şi susţinut aceste adevărate talente şi profesorilor care au format aceşti copii şi i-au îndrumat pe drumul performanţei! Felicitări coordonatorilor conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti (Leader), Marius Perianu, Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, jud. Olt (Deputy Leader) şi Lucian Ţurea, Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti (Observator)”, a scris Sorin Cîmpeanu, duminică pe Facebook.

El a mai spus că aceşti elevi sunt o probă a faptului că perseveranţa, munca şi talentul, sub o îndrumare de calitate, obţin rezultate remarcabile.

„Este o bucurie să văd că, pentru cinci dintre aceşti elevi, rezultatele obţinute în luna mai la a 39-a Olimpiadă Balcanică de Matematică (BMO 2022) au fost confirmate şi îmbunătăţite. Aceşti copii deosebiţi sunt o probă a faptului că munca, perseverenţa şi talentul, sub o îndrumare de calitate, conduc spre rezultate extraordinare! Această performanţă deosebită reprezintă pentru noi şi o provocare: având in România copii cu un asemenea potenţial, este o datorie pentru noi să promovăm şi să susţinem un sistem de educaţie în care fiecare elev să fie adus la maximul de potenţial şi avem speranţa că vom reuşi, cu multă muncă şi perseverenţă, fiind susţinuţi şi de către cei care sunt capabili de astfel de rezultate! Încă o dată, felicitări copiilor şi mulţumiri tuturor celor care au contribuit la această performanţă!”, a conchis ministrul Educaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.