Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educației anunță modificări în funcționarea universităților: Modul de luare a deciziilor se va schimba

newmoney.ro
ligia deca

Ministrul Educației Ligia Deca susține că este în curs de finalizare un nou cadru legislativ pentru învățământul superior, iar creșterea autonomiei universitare și participarea studenților la luarea deciziilor sunt priorități ale mandatului ei.

Ministrul Educației Ligia Deca a participat luni la evenimentul internațional „Valori fundamentale în învățământul superior: autonomia universitară”, în cadrul căruia a avut un pe tema autonomiei universitare.

Ministrul susține că, alături de reprezentanți ai universităților, ai diferitelor structuri centrale şi de membrii grupului BFUG pe tema valorilor fundamentale în Spaţiul European al Învâțământului Superior (SEIS), a discutat exemplele de bune practici existente, dar și provocările contextului național în creșterea autonomiei.

„De altfel, literatura internațională de specialitate a relevat necesitatea unei mai mari autonomii a universităților, dar și necesitatea elaborării unui sistem de indicatori referitori la exitența de facto a acesteia. În SEIS există dezbateri în curs cu privire la posibilitatea de a analiza modul în care autonomia instituțională, precum și alte valori fundamentale, sunt protejate”, a scris, pe Facebook, Ligia Deca, citată de Mediafax.

Ea arată că este în curs de finalizare un nou cadru legislativ pentru învățământul superior, iar una dintre temele principale de discuție este echilibrul dintre autonomia instituțională și responsabilitatea publică.

„Creșterea autonomiei universitare şi a responsabilității publice, asigurarea transparenței procesului decizional, participarea studenților la luarea deciziilor și asigurarea unui climat etic în universități sunt priorități ale mandatului meu, de la care nu mă voi abate”, a precizat ministrul Educației.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.