Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educaţiei, apel imperativ către părinţi: Au simptome, nu îi trimiteţi la şcoală!

Facebook
Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, face un apel către părinţi ca, în situaţia în care constată că fiii sau fiicele lor au „cele mai mici simptome” ale infecţiei cu SARS-CoV-2, să nu îi trimită pe copii la şcoală. Cîmpeanu afirmă că cele peste 1000 de infectări constatate în trândul elevilor şi peste 600 de cazuri de COVID-19 depistate în rândul personalului din învăţământ în prima săptămână a anului şcolar nu sunt rezultatul infectărilor produse în şcoală. El a atras atenţia că este posibil ca în Capitală să se ajungă, în a doua jumătate a lunii octombrie, la pragul la care şcolile trec la cursuri online.

Ministrul Educaţiei a făcut apel, duminică seară, la părinţi, ca în cazul în care observă „cele mai mici simptome” la copii, să nu îi trimită pe aceştia în colectivitate.

”Au simptome, nu îi trimiteţi la şcoală! Rugăminte imperativă”, a spus Sorin Cîmpeanu duminică seară, într-o o intervenţie telefonică la Digi 24 preluat de news.ro

Conform acestuia, cele peste 1000 de cazuri de COVID-19 la elevi şi peste 600 de cazuri de infectări la personalul didactic şi didactic auxiliar depistate în prima săptămână a anului şcolar nu reprezintă rezultatul infectărilor în şcoală. Acestea au fost constatate după apariţia de simptome, urmată de testare.

„Este rezultatul infectărilor din partea de final a vacanţei de vară, rezultatul infectărilor de la evenimentele sociale, din mall-uri. Nu au nicio legătură cu şcoala. Infectările care vor fi generate de deschiderea şcolilor vor fi vizibile abia la finalul lunii septembrie”, a mai declarat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a pledat din nou pentru vaccinare, atât în rândul elevilor cât şi în rândul profesorilor, dar şi pentru respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei în şcoli . Ministrul Educaţiei a arătat că, în lipsa respectării regulilor sanitare şi a vaccinării „se va confirma matematic şi este posibil ca în Bucureşti, în a doua jumătate a lunii octombrie, să ajungem la pragul de la 6 la mie, prag de la care din păcate şcolile vor trebui să treacă în online, până când rata de infectare va coborî”.

Sorin Cîmpeanu a menţionat că este important ca testarea pentru depistarea infecţiei să se facă în şcoli, arătând că aceasta este asigurată pentru elevii şi cadrele didactice care prezintă simptome, dar şi pentru contacţii din şcoli ai acestora. El a subliniat că este în discuţie şi posibilitatea testării în şcoli a celor care nu au simptome.

Conform datelor centralizate vineri, în prima săptămână a anului şcolar 795 de clase au trecut la predarea online, după ce în acestea a apărut cel puţin un caz de infectare sau dacă anchetele epidemiologice au constatat că şi elevi din alte clase au fost contacţi direcţi au unor elevi infectaţi cu coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.