Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educaţiei, despre consumul de droguri în şcoli: Este o necunoaştere generalizată a acestui fenomen care devine din ce în ce mai grav

www.edu.ro
sorin cimpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că, în ceea ce priveşte consumul de stupefiante în şcoli, remarcă ”o necunoaştere generalizată a acestui fenomen care devine din ce în ce mai grav”, iar în acest context anunţă implementarea unu program prin care directorii de şcoli să fie formaţi pentru a înţelege gravitatea fenomenului, dar şi pentru a recunoaşte şi a şti cum să abordeze astfel de situaţii, anunță news.ro.

Cîmpeanu a anunţat instituirea, începând din luna noiembrie a acestui an, a unui program-pilot al cărui scop este sensibilizarea şi formarea directorilor de şcoli pentru a înţelege gravitatea fenomenului privind consumul de droguri.

”Sunt convins că îl înţeleg, chiar dacă mulţi vor să se prefacă că nu îl înţeleg”, a afirmat ministrul.

Cîmpeanu a spus că programul are în vedere, de asemenea, recunoaşterea şi abordarea unor astfel de situaţii.

”Este o necunoaştere generalizată a acestui fenomen care devine din ce în ce mai grav. Începem cu formarea directorilor din acele şcoli care sunt cele mai predispuse consumului de droguri, nu poţi să faci acest lucru în peste 17.000 de şcoli din România, dar poţi să faci acest lucru pe baza informărilor de la Ministerul de Interne în şcolile despre care Ministerul de Interne ştie că există predispoziţie şi există astfel de situaţii”, a explicat ministrul, miercuri seară, la TVR Info.

În ceea ce priveşte partea de combatere a consumului de droguri, el a susţinut că aceasta revine MAI, Ministerul Educaţiei ocupându-se pe partea de prevenţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.