Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educației, despre focarul cu noua tulpină de COVID-19 de la școala din Sectorul 2: 'Este un lucru care ne îngrijorează, îl vom discuta pe 2 februarie'

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit miercuri seară, la B1 TV, despre focarul cu noua tulpină de COVID-19 de la Școala nr. 28 din București.

''Îți face frică. E frica de necunoscut, frica firească, frica de un focar, dar este un focar. Cu toții sperăm ca Direcțiile de Sănătate Publică și cei care au în atribuție acest lucru să ia toate măsurile necesare pentru a limita maximum posibil multiplicarea acestui focar. Este îngrijorător, ne punem și semne de întrebare cu privire la respectarea regulilor. Știm că a plecat de la o persoană care era îngrijitor, apoi directorul și directorul adjunct, apoi alți angajați.

Citește și: Elena Udrea reacționează după ce a fost acuzată de spălare de bani și instigare la luare de mită: Nimeni nu a luat niciun ban, nici macar nu s-a platit ceva

Deci, este un lucru care ne îngrijorează, care face parte din categoria elementelor principale din discuția de pe 2 februarie'', a spus Sorin Cîmpeanu.

Un focar cu noua tulpină de COVID-19 a izbucnit la o școală din București. După ce nouă contacți ai angajatului de la Școala nr. 28 din București au fost confirmați pozitiv, încă 7 persoane au fost testate pozitiv la COVID-19. În acest context DSP a luat mai multe măsuri drastice. Se așteaptă secvențierea probelor pentru a vedea dacă în cazul acestor pacienți este vorba despre noua tulpină. DSP a testat pentru COVID-19 11 persoane, din care 7 teste au avut rezultat pozitiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.