Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educaţiei, discurs motivaţional la finalul anului universitar. Le spus studenţilor pilda împăratului cu trei fii

andronescu

Ecaterina Andronescu le-a transmis absolvenților Universității Politehnica din București care sunt lucrurile pe care să se bazeze în viață și cele pe care să le ocolească. "Trei lucruri distrug omul: viciul, mândria și furia", a afirmat ministrul Educației, după care le-a spus o pildă cu un împărat, transmite Mediafax.

"Să vă spun trei lucruri pe care nu trebuie să le uitați, trei lucruri care îl definesc pe om: munca, onestitatea și realizările. Trei lucruri care nu se întorc niciodată: timpul, cuvântul și șansa. Trei lucruri care sunt nesigure în viață, nici pe ele nu trebuie să le uitați: puterea, norocul și averea. Nu mizați pe ele.

Trei lucruri sunt cele mai de preț în viață: iubirea, credința și încrederea. Nu uitați cât sunt de importante toate trei. Trei lucruri nu trebuie pierdute niciodată: liniștea speranța și onoarea, foarte importante și ele. Trei lucruri distrug omul: viciul, mândria și furia. Nu le uitați, pentru că niciodată nu trebuie să vă lipiți de ele. Și trei lucruri care sunt greu de mărturisit: iertarea, greșeala pe care trebuie să o recunoști și recunoștința pe care trebuie să o porți în suflet tuturor celor pe lângă care ai trecut prin viață și celor care ți-au întins o mână de ajutor în oricât de greu ți-ar fi fost în momentul din viață”, le-a spus Ecaterina Andronescu tinerilor ingineri.

Totodată, ministrul Educației le-a spus absolvenților o pildă și i-a invitat pe aceștia să caute soluția la acel dascăl pe care îl consideră înțelept.

,,Se spune că, odată, un împărat îmbătrânise, își apropia sfârșitul si avea 3 fii și s-a hotărât să împartă averea. Averea lui era formată din 17 cămile și le-a spus celor trei fii următoarea împărțire: Tu, fiul meu cel mare, vei moșteni jumătate din cămile. Tu, fiul meu cel mic, vei moșteni 30% din cămile, iar tu, fiul meu cel mijlociu, vei moșteni a șasea parte din cămile. Rezolvați problema. Cum au împărțit, după moartea împăratului, cele 17 cămile? Dacă nu găsiți soluția, căutați înțeleptul între profesorii voștri”, a mai precizat aceasta.

Sâmbătă, în pavilionul central de la Romexpo, peste 3.000 de absolvenți ai Universității Politehnica din București au participat la festivitatea de absolvire a promoției anului 2019, denumită ,,Petrache Poenaru”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.