Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educației explică procentul record de promovabilitate la Bacalaureat: S-a datorat simplificării materiei

Sorin-Cimpeanu

Rezultatele de la bacalaureat, cele mai bune din ultimii 10 ani, se datorează și simplificării materiei de examen, a declarat luni ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Ministrul spune că a fost eliminat conținutul care a fost predat în perioada în care școlile au fost închise, în contextul epidemiei de COViD. „Începând de anul viitor, o să avem o tranziţie către normalitate. Programa va fi simplificată şi anul viitor, cu ce s-a predat în clasa a 10 -a şi eventual în clasa a 9 -a dar vom avea deja conţinut complet pentru clasa a 11-a şi a 12-a”, a spus ministrul, scrie Mediafax.

Citește și: România are cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat, din ultimii zece ani: 73,3%, la nivelul țării - Clujul, în topul promovabilităţii

O analiză separaată vi fi efecturată în județul Călărași, unde evaluareaa a fost digitală. Un chestionar de satisfacţie din partea profesorilor evaluatori, cu privire la evaluarea digitală a indicat rezultate covârşitoare în favoarea evaluării digitale, a spus Câmpeanu.”Anul viitor, ne dorim să putem extinde, la nivel naţional, evaluarea digitală”, a spus ministrul.

Rata de promovare la examenul de bacalaureat din acest an este 73,3%, acesta fiind cel mai bun rezultat din ultimii 10 ani. Cele mai ridicate rate de promovare au fost înregistrate în Cluj (85,1%), Iaşi (81,7%), Galaţi (81,6%) şi Brăila (81,3%). În București rata de promovare este de 77,4%. În total, 89.000 de candidaţi au reușit la examen, înainte de contestaţii, față de 86.000 de candidaţi care au reușit anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.