Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educatiei, gata sa coopereze cu procurorii DNA in ancheta privindu-l pe fratele lui Ghita

sorin campeanu

Ministerul Educației va furniza "cu siguranță toate informațiile autorităților competente", a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, referindu-se la anchetele DNA în cazul proiectului "Internet în școala ta".

"Vom furniza cu siguranță toate informațiile autorităților competente. Acest proiect a fost implementat în momentul când nu mă aflam la conducerea ministerului', a spus luni Cîmpeanu.

Direcția Națională Anticorupție informează că procurorii efectuează luni percheziții într-o cauză ce vizează suspiciuni de corupție, comise în 2013, în legătură cu licitația organizată de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului pentru proiectul "Internet în școala ta", licitatie castigata de fratele lui Sebastian Ghita la firma caruia au descins luni procurorii.

"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a corupției, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în anul 2013, în legătură cu licitația organizată de Ministerul Educației Cercetării Tineretului și Sportului pentru proiectul "Internet în școala ta", finanțat integral din fonduri europene. În cursul zilei de 23 februarie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 2 locații situate în municipiul București si în județul Ilfov, reprezentând sediile unor societăți comerciale", se arată într-un comunicat al DNA transmis luni.

Potrivit unor surse judiciare, au loc percheziții la SC 2K Telecom SRL, firmă aparținând fratelui deputatului Sebastian Ghiță, și la SC Avitech Co. SRL, orașul Voluntari.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.