Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educației se revoltă: 'E inadminsibil ca la partea de grilă să fie diferențe între doi evaluatori!'

Pixabay
examen

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, se arată revoltat de modul în care a decurs corectarea la evaluarea națională.

„Au fost reliefate și lucruri triste. E inadminsibil ca la partea de grilă să fie diferențe între doi evaluatori. Au putut să fie corectate”, a spus Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe de presă.

”Avem şi situaţia, nu o să o facem publică dar o avem şi vă asigur că vom lua măsurile care se cuvin pentru acei colegi care nu au acordat un punctaj corect, la întrebările de tip grilă, în mod repetat, pentru că am identificat cazuri de colegi care în mod repetat au apreciat greşit partea de grilă, unde nu există niciun fel de scuză, iar acest lucru se vede”, a declarat Cîmpeanu.

El a arătat că ”avantajele evaluării digitale sunt că vezi toate aceste lucruri în timp real, în detaliu, şi ai posibilitatea să intervii.

”Un alt avantaj, mai puţin important dar contează, este poţi să începi evaluarea imediat după terminarea examenului, din orice parte a ţării”, a mai spus ministrul, arătând că sunt foarte multe avantaje ale evaluării digitale, inclusiv eliminarea riscului legat de transportul lucrărilor dintr-un judeţ în altul.

În privinţa prezenţei la Evaluare, Sorin Cîmpeanu a spus că au fost prezenţi 155.561 de candidaţi înscrişi, un număr mai mare decât în anii 2025, 2016, 2018, 2019 şi 2021.

”Este cu 24.000 mai mare decât numărul candidaţilor înscrişi anul trecut”, a precizat el. Sorin Cîmpeanu a arătat că au fost prezenţi 144.494 de candidaţi, cu 25.000 mai mulţi decât cei prezenţi anul trecut, şi mai mulţi decât în anii anteriori.

”Procentual, avem o prezenţă de 95,5%, în raport cu cei înscrişi”, a mai arătat Cîmpeanu.

Ministrul Educaţie a mai anunţat că ”cel mai important lucru este că numărul mediilor peste 5 este la un maxim absolut, în raport cu ultimii 10 ani”, informează News.ro. Peste 80%, este vorba de un procent de 82,3%, mai exact este vorba de 122.166 de elevi care au luate medii peste 5 anul acesta, înainte de contestaţii.

Anul trecut, au fost 76,8%, cu 5,5% mai puţini, iar în valoare absolută, puţin peste 94.000 de elevi care au luate peste media 5.

La limba română, procentul notelor peste 5 este de 85,9%, respectiv 127.920 de elevi, faţă de 84% anul trecut, un plus de aproape 2%.

La Matematică, însă, notele peste 5 de anul acesta au fost de 77,5%, mai exact 115,126 de elevi, a mai spus ministrul, arătând că anul trecut, doar 83.000 de elevi au obţinut note peste 5.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.