Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educației: Nu aş vrea să se inducă elevilor un sentiment de vinovăţie pentru că vor să aibă acces la educație

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, duminică, că nu există o legătură directă între deschiderea şcolilor şi creşterea numărului de cazuri de coronavirus, şcolile nefiind focare. ”Nu aş vrea să se inducă elevilor un sentiment de vinovăţie din cauza faptului că vor să aibă acces la educaţie”, a declarat Cîmpeanu.

Citește și: O mare companie farmaceutică, anunț URIAȘ: medicamentul care vindecă rapid Covid-19

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, duminică dimineaţă, la Pro TV, dacă există o legătură între creşterea numărului de cazuri de coronavirus şi deschiderea şcolilor şi a afirmat: ”Strânsă legătură nu poate exista. Nu aş vrea să se inducă elevilor un sentiment de vinovăţie cum că ar putea transmite acest virus din cauza faptului că vor să aibă acces la educaţie. Este un pericol foarte mare”.

Sorin Cîmpeanu a adăugat că ”şcolile nu sunt focare”, dar ”mobilitatea generată de mersul la şcoală poate să contribuie” la creşterea numărului de cazuri, informează News.ro.

Ministrul a precizat că, în ultima săptămână de şcoală, au existat 263 infectări în rândul elevilor, la aproape 3 milioane de elevi, şi mai puţin de 300 de infectări la angajaţi.

”La sfârşitul acestei săptămâni vom ajunge probabil la 50% din personalul didactic vaccinat şi la 35% din totalul personalului din învăţământ. Este un element important care contribuie semnificativ la asigurarea siguranţei în şcoli”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.