Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Energiei, RĂSPUNS DUR lui Ponta: 'Ineficiența și corupția sunt DE VINĂ'

facebook
victor ponta

Ministrul Energiei, Vlad Grigorescu a reacționat la acuzațiile făcute de Victor Ponta în luna iulie a acestui an. Fostul premier spusese în urmă cu 3 luni că una dintre "sarcinile" Guvernului Cioloș este distrugerea sistemului energetic românesc.

"Cu siguranță este unul din exemplele în care implicarea politică a fost mai pregnantă. Sigur că acolo sunt cunoscute afirmațiile sau chiar ingerințele mediului politic asupra companiei, începând de la numirile în funcții de conducere, de la împărțirea acestora după algoritmi care nu au legătură cu meritocrația sau cu eficiența economică, la dispoziții cum că această companie trebuie să livreze către terțe marfă pentru care n-a încasat niciodată bani, care atârnă la balanța financiară, până la lucruri care fac astăzi obiectul unor investigații penale. Spunea, la un moment dat, fostul prim-mininstru Victor Ponta că nu facem altceva decât să închidem mineritul și să importăm energie. Ineficiența, corupția și risipa sunt cauzele importului de energie. În situația în care au ajuns aceste companii, perpetuată ani de zile, este cea care ne-a pus, la un moment dat, inclusiv în această postură. Dar mă bucur că acest complex este, în momentul de față, într-o zonă de redresare", a subliniat ministrul Energiei.

Citește și: Kovesi, MAI TARE ca președintele: 'Cioloş şi Iohannis s-au temut'

Vlad Grigorescu, ministrul Energiei, a susținut, în direct la Realitatea TV, în cadrul emisiunii Jocuri de putere, că situația dezastruoasă din domeniu a apărut din cauza "ineficienței, corupției și risipei", acestea fiind și cauzele pentru care România importă energie.

Acesta a explicat ce s-a întâmplat la Complexul Energetic Oltenia și cum a ajuns compania de stat să înregistreze pierderi de 900 de milioane de lei.

"Complexul Energetic Oltenia a început anul acesta cu 900 de milioane de lei pierdere. Sigur că se impunea și o schimbare de management, din foarte multe motive, dar este absolut normal ca, în momentul în care constați o situație dezastruoasă, să iei o măsură, iar asumarea responsabilității, inclusiv la nivelul celor care conduc, este un lucru absolut firesc și s-a făcut fără întârziere. Ce este important de spus, apropo de Complexul Energetic Oltenia, în primul rând că în această perioadă activitatea s-a îmbunătățit acolo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.