Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Energiei: Salut insolvența RADET, înseamnă plata facturilor la zi

victor grigorescu

Ministrul Energiei salută procedurile de intrare în insolvență a RADET, înaintate de Consiliul General al Capitalei. Victor Grigorescu spune că decizia este benefică, pentru că, în felul acesta, Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice își poate gestiona mai bine resursele financiare.

„Salut decizia Consiliului General al Capitalei şi sper ca o posibilă intrare în insolvenţă a RADET să permită regiei să se restructureze, să îşi gestioneze mai bine banii şi să plătească facturile la zi”, a spus Grigorescu.

Ministrul Energiei a atras atenția că insolvenţa înseamnă, în primul rând, plata facturilor la zi.

Citește și: Gabriela Firea, despre insolvența RADET: 'Apa caldă și căldura vor fi ASIGURATE'

„Măsurile de restructurare nu sunt o scuză pentru neplată şi mă bucur că am agreat în săptămânile anterioare, împreună cu primarul general al Capitalei, necesitatea plăţii facturilor curente. Această responsabilitate revine autorităţilor locale şi mă aştept s-o îndeplinească. Sper că acest lucru este bine înţeles de toată lumea”, a menţionat Grigorescu.

Potrivit ministrului, plăţile către Elcen nu sunt un moft, ci o necesitate absolută pentru a plăti furnizorii la timp şi pentru a produce apă caldă şi căldură pentru populaţie.

Consilierii generali ai Capitalei au decis, miercuri, începerea procedurilor de intrare în insolvenţă a RADET. Preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET, Sorin Chiriţă, a declarat că joi CA va lua act de decizia CGMB, după care va înainta Tribunalului Bucureşti cererea de intrare în insolvenţă a regiei de termoficare.

RADET se află în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi este administratorul celui mai mare sistem de termoficare din România. Regia asigură 74% din necesarul de energie termică al Capitalei. 95% din consumatori sunt de tip casnic, restul fiind de tip social şi industrial (instituţii publice şi companii), anunță Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.