Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Energiei trimite Corpul de Control, după accidentul cumplit de la CE Oltenia: cere 3 demisii urgente

Inquam Photos / Octav Ganea
Virgil Popescu

Corpul de control al Ministerului Energiei se află miercuri la CE Oltenia, pentru evaluarea securității muncii de la nivelul Complexului și a nivelului de respectare a tuturor procedurilor, a anunțat ministrul Energiei Virgil Popescu, care a cerut demiterea a trei persoane din conducere.

Citește și: Ministrul Energiei cere demisii după accidentul cu 3 morți de la Cariera Jilț

Trei persoane au murit și 10 au ajuns la spital în urma accidentului produs marți la exploatarea minieră Mătăsari din județul Gorj. Potrivit CE Oltenia, marți, în jurul orei 13.00, în perimetrul carierei Jilț Sud, personalul care a participat la intervenția mecanică la Excavatorul 1400-05 a urcat într-un mijloc auto pentru a se deplasa la sediu. În timpul coborârii pe o pantă, înaintea podului de traversare a transportatorului cu banda T 204, autovehiculul a derapat pe pod și a căzut peste transportor, impactul soldându-se cu 16 victime. Printre acestea se numără 14 salariati ai CE Oltenia, din care 3 au decedat, informează Mediafax.

Familiile îndoliate și cei răniți vor primi sprijinul total din partea Complexului Energetic Oltenia, a declarat marți seara ministrul Energiei, aflat la sediul unității.

„Am cerut conducerii CEO demiterea directorul sucursalei miniere, a directorului exploatării și a șefului carierei Jilț-Sud. Acest cel fel de tragedii nu trebuie să se mai întâmple”, a declarat Virgil Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.