Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Finanțelor îl 'sfidează' pe Klaus Iohannis și anunță că nu există niciun război între Guvern și BNR: 'Nu e nevoie de o mediere'

Inquam Photos / Octav Ganea
Eugen Teodorovici

Nu există un război între Guvernul României şi Banca Naţională a României (BNR), astfel că nu este nevoie de o mediere între cele două instituţii, în condiţiile în care Ministerul Finanţelor şi BNR colaborează, fără ca asta să însemne inexistenţa unor critici, a declarat marţi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Preşedintele Klaus Iohannis, care a ieşit luni seară la o plimbare cu bicicleta prin Capitală, a declarat că a decis să încerce o mediere între reprezentanţii Guvernului şi cei ai BNR, pe care în zilele următoare îi va chema la discuţii la Cotroceni, el afirmând că în ultima perioadă "s-a mers cam departe cu unele afirmaţii destul de contondente".

Teodorovici consideră însă că nu este nevoie de o mediere, în condiţiile în care nu există un război între cele două părţi.

Citește și: Șeful Comisiei SIPA face dezvăluiri în urma audierilor: 'Nu s-au avut în vedere actele normative incidente care vizează constituirea şi predarea arhivei'

”Nu cred că este nevoie de o mediere. Avem o relaţie instituţională cu Banca Naţională, am mai spus, în calitate de ministru al Finanţelor am avut discuţii cu domnul guvernator, nu cred că avem nevoie de o astfel de mediere. (...) Nu este niciun război. Noi colaborăm, BNR şi Ministerul Finanţelor, dar asta nu înseamnă că nu ne criticăm”, a afirmat Teodorovici, potrivit News.ro.

Liderul PSD Liviu Dragnea a atacat recent BNR, afirmând că declaraţii ale reprezentanţilor acesteia, ale preşedintelui şi ale liderilor opoziţiei "prea sunt coordonate", concluzia sa fiind că "îmomentul în care România încearcă să se ridice, e cineva care îi dă la picioare".

În ceea ce priveşte creşterea preţurilor, Dragnea a invocat mai multe motive, de la liberalizările cerute de FMI şi de UE, până la faptul că importăm din state UE un de preţurile au crescut, dar a făcut referire şi la "companiile cu capital străin", care au majorat preţurile, văzând că au crescut veniturile românilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.