Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Finanţelor, cerinţă CHEIE pentru băncile din România. Românii se vor bucura enorm

Inquam Photos / Octav Ganea
Eugen Teodorovici

Băncile vor fi partenere când efectiv vor relaxa foarte mult condițiile de finanțare în piață, a spus luni, la Ploieşti, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

Citeşte şi: ALERTĂ Termenul LIMITĂ până la care mai pot fi recuperaţi banii din taxa auto, stabilit de Guvern

”Tot timpul aud despre . Nu. Băncile vor fi partenere când efectiv vor relaxa foarte mult condițiile de finanțare în piață. Atunci vor deveni cu adevărat partenere. Până una-alta sunt finanțatori care își păstrează într-un mod cât mai avantajos pentru ei sau ele finanțele disponibile”, a spus Teodorovici, conform Mediafax.

Citeşte şi: Probă de FOC: a început Evaluarea Naţională! Ce SUBIECTE au primit elevii

Ministrul a adăugat că, în opinia sa, trebuie schimbată prevederea potrivit căreia o persoană care vine din afara României să lucreze trebuie să aibă asigurat un salariu mediu pe economie.

”În România avem o prevedere din 2010 care spune că cel care vine din afara României să lucreze, noi avem obligația, sau piața, de a-i asigura un salariu mediu pe economie. Timp în care pentru cei care sunt în România e și salariu minim pe economie. E o diferență care trebuie să dispară. Asta ar fi una dintre primele modificări, aceea de a nu a mai avea condiționalitatea de a plăti celui care vine din afara României un salariu mediu pe economie. Piața este care trebuie să decidă. Noi, ca stat, punem un salariu minim pe economie, dar piața trebuie să fie cea care trebuie să aleagă între posibili angajaţi”, a spus ministrul.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a participat la lansarea unei investiţii a fabricii British American Tobacco din Ploieşti, în valoare de 800 de milioane de euro realizată în următorii cinci ani, care va crea, într-o primă etapă, 200 de noi locuri de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.