Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Finanțelor: 'Aşteptăm de la mediul de afaceri, să rămână cu profitul românesc şi să îl reinvestească'

Facebook
florin citu

Guvernul aşteaptă de la mediul de afaceri din România să facă profit, iar profitul să rămână în România şi să fie reinvestit aici, a declarat marţi seară ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, în cadrul unei întrevederi cu membrii asociaţiei patronale Concordia, potrivit Agerpres.

"Să facă profit şi să îl reinvestească, asta aşteptăm de la mediul de afaceri, să rămână cu profitul românesc şi să îl reinvestească", le-a transmis ministrul Finanţelor investitorilor străini prezenţi la întrevederea dintre membrii patronatelor şi conducerea Guvernului PNL.

La întrevedere au participat, din partea investitorilor străini, reprezentanţii patronatelor din bănci, industria hotelieră, industria de construcţii de automobile, producţia de mobilă, IT, energie electrică, petrol şi gaze şi industria transporturilor.

Citește și: Lovitură pentru Adrian Năstase! Decizia luată azi

Pe de altă parte, întrebat dacă în ceea ce priveşte legislaţia privind sistemul bancar Guvernul intenţionează să înlocuiască IRCC cu alt indicator, ministrul de Finanţe a explicat că se află în discuţii cu sistemul bancar pentru găsirea celei mai bune soluţii.

"Da, există şi IRCC, şi ROBOR, există amândouă, aici va fi o discuţie cu sistemul bancar şi cu Banca Naţională şi vom găsi cea mai bună soluţie. Nu aveam cum să găsim o soluţie singuri în acest moment, trebuie să fie ceva ca să nu mai afecteze sistemul bancar, vom vedea care e cea mai bună soluţie în viitor, dar nu cred că acum, în acest moment, este o prioritate, din ce înţeleg din discuţiile cu sistemul bancar, prioritară era taxa bancară şi aceea deja va dispărea prin asumarea răspunderii pe această ordonanţă (OUG 114 n.r.). Discutăm cu sistemul bancar, suntem în dezbateri despre IRCC şi mai sunt câteva lucruri", a explicat Florin Cîţu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.