Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Finanțelor, Bruno Le Maire: Economia franceză se va contracta cu 11% în acest an din cauza crizei coronavirusului

https://www.marianne.net
bruno le maire

Economia franceză se va contracta cu 11% în acest an din cauza crizei coronavirusului, a declarat marți ministrul Finanțelor, Bruno Le Maire, citat de Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Franța a impus unul dintre cele mai stricte blocaje din Europa la jumătatea lunii martie și a început să elimine restricțiile pe 11 mai. Cafenelele, barurile și restaurantele s-au redeschis marți.

Citește și: Emilia Șercan pune tunurile pe Guvernul Orban: ‘Numire ilegală girată de miniștrii Vela și Bode’

"Virusul ne-a lovit greu, am luat măsuri eficiente pentru a proteja sănătatea francezilor, dar economia s-a oprit, practic, trei luni", a declarat Le Maire la radio RTL.

„Vom plăti pentru asta cu creștere”, a spus ministrul, adăugând că o actualizare bugetară prevede o contracție de 11% față de 8% prognozat anterior.

„Chiar dacă este greu de auzit într-o zi în care soarele strălucește și cafenelele se redeschid, partea cea mai grea este încă în fața noastră din punct de vedere social și economic”, a spus Le Maire.

Guvernul încearcă să evite o serie de falimente din retail, căutând cumpărători pentru lanțuri de îmbrăcăminte cum sunt Camaieu, Conforama și La Halle, care angajează mii de oameni, a spus Le Maire.

Citește și: Tudorel Toader îi toarnă pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă: În acel moment mi-am semnat plecarea din Guvern .

Le Maire a anunțat deja planuri de sprijin specifice sectorului pentru turism și industria auto. El a spus că măsurile pentru industria aerospațială sunt pregătite pentru săptămâna viitoare și că vor urma startup-urile și sectorul de construcții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.