Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Finanţelor, despre inflaţie: 'Nu va fi o scădere fabuloasă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Adrian Câciu gest

Guvernul şi Banca Naţională a României fac eforturi pentru a inversa trendul inflaţiei, dar în momentul în care inflaţia va începe să coboare, „scăderea nu va fi fabuloasă”, a declarat joi, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, în conferinţa de presă organizată după şedinţa de Guvern în care a fost aprobată prima rectificare bugetară din acest an, scrie Agerpres.

"Eu, ceea ce vreau să văd, este când se inversează acest trend (al inflaţiei, n.r.) şi eforturile noastre, împreună, Banca Naţională cu Guvernul României, sunt să inversăm acest trend al inflaţiei. Nu va fi o scădere fabuloasă în momentul în care se inversează trendul pentru că trebuie să ţineţi cont că suntem dependenţi sau avem un deficit comercial foarte mare şi avem şi o parte de inflaţie importantă şi avem acea problemă cu energia care are un impact, o influenţă foarte mare în inflaţia din acest moment", a explicat Adrian Câciu.

Rata anuală a inflaţiei a coborât la 14,96% în luna iulie a acestui an, de la 15,1% în iunie, în condiţiile în care preţurile mărfurilor nealimentare au urcat cu 16,59%, cele ale mărfurilor alimentare au fost mai mari cu 16,05%, iar serviciile au fost mai scumpe cu 8,33%, conform datelor publicate săptămâna trecută de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Banca Naţională a României (BNR) a majorat la 13,9% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi estimează o inflaţie de 7,5% pentru sfârşitul anului viitor, potrivit datelor prezentate recent de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.