Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Finanţelor din Turcia recomandă populaţiei să mănânce miel în loc de vită în contextul exploziei preţurilor

carne de miel

Principalul responsabil economic din Turcia a venit cu o nouă soluţie la problema inflaţiei persistente a produselor alimentare: mâncaţi mai mult miel, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Ministrul Finanţelor, Nureddin Nebati, i-a sfătuit pe cetăţeni să îşi schimbe obiceiurile alimentare, subliniind faptul că mielul este mai ieftin decât carnea de vită şi mai bine potrivit pentru geografia Turciei.

Potrivit lui Nureddin Nebati, obiceiurile alimentare ale turcilor s-au modificat, adăugând că tinerii au dobândit o aversiune faţă de carnea de miel din cauza mirosului.

"Carnea de miel este mai ieftină decât carnea de vită, dar nu este preferată", a spus ministrul turc al Finanţelor într-un interviu pentru postul de televiziune Haber Global TV. Consumul de carne de miel ar trebui să fie încurajat, a adăugat Nureddin Nebati.

Pe lângă problemele create consumatorilor, creşterea explozivă a preţurilor la carne a devenit şi o bătaie de cap pentru preşedintele Recep Tayyip Erdogan, înainte de alegerile din 14 mai.

În luna martie, preţurile la carnea de vită au crescut cu 20% de la o lună la alta, continuând o tendinţă de creştere de ordinul a două cifre care a început în ianuarie. Banca Centrală a Turciei a menţionat în mod special carnea roşie şi produsele din carne procesată drept principalii factori care au stat la baza creşterii preţurilor produselor alimentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.