Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Finanțelor și-a schimbat radical abordarea: 'Nu se pune problema unui împrumut de la FMI'

marcel bolos

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş (PNL), a declarat joi, la Antena 3, că nu se pune problema unui împrumut de la FMI, ci de respectare a unor angajamente faţă de Comisia Europeană, după ce demnitarul indicase recent riscul ca România să ajungă pe mâna FMI.

“Nu se pune problema acestui împrumut de la Fondul Monetar Internaţional. Nu se pune problema sub nicio formă de dificultate financiară pentru România”, a răspuns ministrul Finanțelor.

„În schimb, se pune problema respectării unor angajamente faţă de Comisia Europeană, pe care le-am avut scrise în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Se pune problema luării unor măsuri, fiindcă suntem în procedură de deficit bugetar excesiv, la faza corectivă. Ce înseamnă acest lucru? Că trebuie să luăm măsuri care să ajusteze deficitul bugetar”, a continuat ministrul.

Ratele la bănci

El a precizat că „taxa pe bănci (de 1% din cifra de afaceri, n.red.) este exclus să genereze o majorare a costului ratelor oamenilor la bănci, ar fi o nebunie acest lucru”.

Conform lui Boloș, un președinte de bancă i-ar fi spus zilele trecute „dle ministru, puteați să ne puneți și 3% că suportam acest lucru”.

La rândul său, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu (PSD), a declarat joia trecută la Antena 3 că nu împărtășește opinia ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, care a afirmat că România va ajunge la mâna FMI dacă nu adoptă reformele fiscale.

Veștile bune de la Guvern

Ministrul Finanțelor a menţionat că Guvernul a încercat să protejeze populaţia prin viitorul pachet fiscal.

“Aceasta este acum situaţia pe care o avem şi trebuie să spunem şi veştile bune, pentru că am încercat să protejăm populaţia şi mediul de afaceri, astfel încât 9% TVA avem în continuare la alimente și medicamente, 5% avem pentru lemnele de foc, 5% pentru energia termică, 5% pentru gazele naturale şi toate aceste lucruri care ţin de consumul populaţiei”, a mai declarat Marcel Boloş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.