Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Finanţelor: Intrăm în linie dreaptă cu implementarea programului IMM Invest

FNGC
IMM invest FNGC

Ministerul Finanţelor semnează joi normele metodologice pentru implementarea programului de garanţii în ceea ce priveşte IMM Invest, care are un plafon de 11,5 miliarde de lei, a afirmat ministrul de resort, Marcel Boloş, la o conferinţă de specialitate.

Potrivit acestuia, în "foarte scurt timp" va fi implementat şi programul IMM Invest, aprobarea Comisiei Europene cu privire la această schemă de ajutor de stat fiind aşteptată în jurul datei de 9 aprilie.

"Astăzi (joi - n. r.) semnăm normele metodologice ca să putem implementa programul de garanţii. Pentru IMM Invest avem un plafon de 11,5 miliarde de lei şi, din această perspectivă, după semnarea acestor norme metodologice şi a demersurilor pe care Fondul Naţional de Garantare IMM le va face, în foarte scurt timp se va implementa acest program, care este unul extrem de important pentru a susţine, pe o parte, capitalul de lucru necesar IMM-urilor şi, pe altă parte, a implementa investiţiile, care sunt cu componentă de credit bancar şi garanţii, dar sunt o facilitate din partea noastră", a susţinut Boloş, la evenimentul Profit.ro "IMM - Anul marilor presiuni pentru micii antreprenori. Unde mai pot găsi soluţii de creştere. Ediţia a IV-a".

Şeful de la Finanţe a precizat că se intră în linie dreaptă cu implementarea IMM Invest, un program important pentru susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii.

"Asigurăm pe o perioadă de un an subvenţionarea dobânzilor. Termenul de obţinere a deciziei din partea Comisiei Europene pentru schema de ajutor de stat este estimat în jurul datei de 9 aprilie. Deci, intrăm în linie dreaptă pentru implementarea acestui program important susţinerii IMM-urilor", a mai spus ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.