Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, cel mai mediatizat ministru în 2023

economedia.ro
marcel bolos

Ministrul Finanțelor Marcel Boloș a fost cel mai mediatizat ministru în 2023, potrivit unui studiu mediaTRUST, care a analizat vizibilitatea miniștrilor și a partidelor politice aflate la guvernare, monitorizând prezența lor în presa scrisă, televiziune, radio, presa online și social media în intervalul 1 ianuarie - 31 decembrie 2023.

Iată câteva dintre concluzii:

Cel mai mediatizat ministru în 2023 - Ioan Marcel Boloș: Ioan Marcel Boloș a înregistrat un număr de 71.693 de mențiuni în materialele jurnalistice, clasându-se astfel pe primul loc în topul vizibilității în mass-media. Momentul cu cea mai ridicată vizibilitate a ministrului finanțelor a fost în luna septembrie 2023, când a fost menționat în peste 10.000 de materiale jurnalistice din diverse surse, cu teme principale legate de pachetul de măsuri fiscale și impactul bugetar al acestora.

Alexandru Rafila și Sorin Grindeanu, pe podium: Pe locul doi în topul mediatizării miniștrilor în 2023 se află Alexandru Rafila, ministrul sănătății, cu 63.404 de mențiuni, iar pe locul trei se situează Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor, menționat în 52.557 de materiale în presa din România.

Miniștrii PNL lideri în mediatizare: Un aspect semnificativ constatat în cadrul studiului nostru este că miniștrii din Partidul Național Liberal (PNL) au obținut cea mai mare audiență și au fost mai vizibili decât cei din PSD în anul 2023. Miniștrii PNL au acumulat 352.186 de mențiuni în materialele media, iar fiecare român a intrat în contact cu mesajele despre aceștia de cel puțin 470 de ori în cursul anului 2023.

Miniștrii PSD au fost menționați în 332.536 de materiale media în 2023, cu Alexandru Rafila în frunte, având 63.404 de mențiuni, urmat de Sorin Grindeanu, cu 59.843 de mențiuni.

Studiul oferă o perspectivă cuprinzătoare asupra modului în care miniștrii și partidele politice au fost percepuți și mediatizați în contextul politic și social din România pe parcursul anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.