Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Florin Cîțu, prins în ofsaid la numărul IMM-urilor bancabile. Senator 'Trebuie să plece din funcție'

arhiva personala
Stefan Radu Oprea

Senatorul Ștefan Radu Oprea l-a prins în ofsaid pe ministrul Florin Cîțu.Vorbind de programul guvernamental de sprijinire a intreprinderilor mici și mijlocii IMM Invest, Cîțu a declarat că în România „sunt bancabile în jur de 12, 13, maxim 15.000 de IMM-uri”. Or, arată Oprea, citând din cercetarea socio-economică „Carta Albă a IMM-urilor din România”, ediția 2019, 25,88% din IMM-urile românești s-au finanțat prin creditele bancare. Or, continuă senatorul PSD, folosind datele din aceeași cercetare, cum în România activează între 424.000 și 525.000 IMM-uri, chiar în varianta pesimistă de 424.000 business-uri mici și mijlocii, tot rezultă 109.731 IMM-uri finanțate prin credit de la bănci.

Citește și: Klaus Iohannis: 'După 15 mai românii nu mai trebuie să aibă asupra lor declarația pe propria răspundere'

„Florin Cîțu recidivează!

Probabil o să spuneți că am ceva cu Florin Cîțu. Da, este adevărat. Cred că trebuie să plece imediat de la Ministerul Finanțelor Publice și vă explic imediat de ce.

A dat o nouă declarație despre IMM Invest. Las la o parte că se laudă cu realizările PSD: programul IMM Invest și faptul că a primit răspunsul pozitiv al Comisiei Europene pentru schema de ajutor de stat (notificarea a fost trimisă tot in timpul guvernării PSD).

Dar spune în interviu un lucru extrem de #grav: " În România, astăzi, sunt bancabile în jur de 12, 13, maxim 15.000 de IMM-uri".

https://www.stiripesurse.ro/programul-imm-invest-va-fi-reluat-in-cateva-zile-si-va-veni-cu-noutati-anunta-florin-citu_1456779.html

Cercetarea sociologică Carta Albă a IMM-urilor din România, ediția 2019, realizată de CNPIMMR in parteneriat cu Ministerul Mediului de Afaceri, spune că 25,88% din numarul de IMM-uri înregistrate in România folosesc ca sursă de finanțare creditele bancare.

Numărul total de IMM-uri active variază, in functie de sursa citată, intre 424.000 și 525.000. Dacă socotim varianta pesimistă de 424.000, rezultă un număr de 109.731 IMM-uri care se finanțau prin credit bancar.

Deci sunt două posibilități:

1. Florin Cîțu nu știe numărul total de IMM-uri care pot beneficia de programul IMM Invest și de aceea a fost luat prin surprindere de numărul mare de accesări a platformei. Disperarea antreprenorilor români a fost cea care a blocat platforma, nu marțienii imaginari ai lui Cîțu. Dacă nu ai dimensiunea exactă a fenomenului economic nu poți veni cu programe și măsuri adecvate și acest lucru este deosebit de grav.

2. Florin Cîțu știa numărul total al companiilor care lucrează cu băncile și urmare crizei declanșate de pandemie doar 15.000 mai sunt bancabile. Dacă aceasta ar fi realitatea atunci ar fi chiar disperată. Și atunci pun intrebarea de ce nu au acționat până acum? De ce au lăsat companiile cu capital românesc să ajungă intr-o stare atât de rea? Doresc falimentul capitalului românesc?

Personal înclin spre prima variantă că nu știe. Deși în oricare situație rezultatul resimțit de IMM-urile românești este același: lipsa sprijinului din partea statului. Pentru oricare din aceste motive Florin Cîțu trebuie să plece imediat de la Ministerul Finanțelor Publice.

#VaiDeNoi”, se arată pe pagina de Facebook a lui Radu Ștefan Oprea.

Florin Cîțu recidivează! Probabil o să spuneți că am ceva cu Florin Cîțu. Da, este adevărat. Cred că trebuie să plece...

Publicată de Stefan Radu Oprea pe Vineri, 24 aprilie 2020

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.