DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ministrul Fondurilor Europene, investiție de milioane de euro la început de an școlar! Unde ajung banii europeni

bani euro

Ministrul Fondurilor Europene Roxana Mînzatu a semnat, marți la Guvern, două contracte de finanțare „Sistem informatic de management al şcolarităţii – SIMS” și „Platformă digitală cu resurse educaţionale deschise - Biblioteca virtuală”, în valoare de 100 de milioane euro.

„Am semnat astăzi (marți - n.r.) două contracte de finanțare nerambursabilă cu bani europeni din programul operațional Capital uman din componenta dedicată digitalizării. Ambele proiecte însumează aproape 100 de milioane de euro, o investiție importantă în ceea ce înseamnă digitalizarea educației românești. Unul dintre proiecte vizează crearea unei biblioteci virtuale. Cred eu că este un proiect extrem de important pentru maniera în care cei mici vor putea accesa resurse educaționale”, a afirmat Roxana Mînzatu, după semnarea celor două contracte, marți la Palatul Victoria, conform Mediafax.

„Cel de al doilea proiect și mai important pentru ceea ce înseamnă maniera în care se desfășoară activitatea didactică, este proiectul care vizează crearea catalogului electronic și a unei serii intregi de alte instrumente vizând prezența la școală a elevilor, vizând maniera în care Ministerul Educației și inspectoratele vor putea culege date cu privire la activitatea din fiecare școală din România. Iată două proiecte prin care banii europeni cred eu că ajung exact acolo unde avem mai mare nevoie”, a mai explicat ministrul Fondurilor Europene.

Ponta devoalează planul Pro România pentru această toamnă: 'Atunci vom vota moțiunea de cenzură împotriva acestor inconștienți'

Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale Alexandru Petrescu a spus că primul contract are o valoare de 48 milioane euro și este sută la sută finanțat prin fonduri europene.

„Primul proiect sistem informatic de management al școlarității, cunoscut sub denumirea de catalogul electronic, în valoare 48,47 milioane euro, 100% fonduri europene, cu o durată de implementare de trei ani, va crea o platformă online care va putea fi utilizată pe paliere distincte, atât de management al școlilor, de profesori, de elevi, dar și de părinți creând totodată o responsabilizare a tuturor părților implicate prin accesul la toate informațiile privind evaluarea și absenteismul elevilor”, a declarat Alexandru Petrescu.

Ministrul Comunicațiilor a precizat că cel de-al doilea contract se ridică la o valoare de peste 49 milioane de euro, din care 40 de milioane sunt asigurate prin fonduri europene.

„Cel de al doilea proiect, platforma digitală cu resurse educationale deschise, cunoscută sub denumirea de Biblioteca virtuală în valoare de 49,46 milioane euro din care fonduri europene 40,75 milioane euro cu o durată de implementare de doi ani, va reprezenta o platformă digitală cu resurse educationale deschise, cu preponderență pentru învățământul gimnazial. În genere, înseamnă că în manualele vor fi electronice și puse gratuit la dispoziția elevilor alături de alte resurse educaționale electronice. Pentru o utilizare eficientă a acestui instrument la clasă, proiectul presupune de asemenea dotarea a unui număr de 5.400 de școli gimnaziale cu câte un kit multimedia. Educația digitalizată și digitalizarea educată sunt coordonatele unei economii dezvoltate și dinamice iar România face eforturi în acest sens inclusiv prin proiectele semnate astăzi”, a explicat Petrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.