Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, anunţă un spriin de 680 de milioane de euro pentru sistemul medical şi mediul de afaceri

Inquam Photos/ Octav Ganea
Marcel Bolos

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunţat setul de măsuri concrete luate pentru sprijinirea sistemului medical şi a mediului de afaceri românesc, în valoare de 680 de milioane de euro, anunță news.ro.

”Astfel, pentru plata angajaţilor aflaţi în şomaj tehnic conform legislaţiei, Ministerul Fondurilor Europene decontează 300 de milioane de euro, echivalentul a aproximativ 620.000 de salarii. Vor fi susţinute astfel firmele din sectoarele economice care întâmpină dificultăţi precum turism, transporturi sau alimentaţie publică şi import-export”, informează Ministerul Fondurilor Europene.

Citește și: Scuza senatorului amendat pentru că a condus cu viteză: mergeam să îmi fac testul pentru COVID 19

Fondurile europene vor fi accesate de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) din subordinea Ministerului Muncii, urmând ca această instituţie să ofere sprijinul financiar angajaţilor care intră în şomaj tehnic.

Pentru sănătate sunt alocate alte 350 de milioane de euro necesari serviciilor medicale, inclusiv achiziţionării de teste pentru depistarea Covid-19, dar şi echipamentelor de protecţie şi aparaturii de ventilare mecanică.

Cheltuielile cu hrana alocate populaţiei aflate în carantină timp de 14 zile se ridică la 30 milioane de euro, ceea ce înseamnă aproximativ 335.000 de persoane.

„Suplimentar, echipa dedicată implementării acestor măsuri constituită în Ministerul Fondurilor Europene depune toate eforturile pentru urgentarea aprobării până la sfârşitul lunii martie a proiectelor depuse de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Alte 682 de milioane de euro, cea mai mare finanţare primită până în prezent de IGSU, vor fi alocate măsurilor de combatere a răspândirii virusului CovidD-19”, afirmă ministrul Marcel Boloş.

Complementar măsurilor deja aprobate în şedinţa de Guvern, Ministerul Fondurilor Europene a solicitat Comisiei Europene adoptarea de urgenţă a unui pachet integrat de măsuri care va permite sprijinirea economiei, în special în perioada ce va urma după deblocarea stării actuale de urgenţă.

Citește și: Traian Berbeceanu atenționează: ‘Trebuie să ne îngrijoreze’ .

”Se are în vedere flexibilizarea condiţiilor de modificare a programelor operaţionale în vederea sprijinirii implementării eficiente a programelor, precum şi pentru evitarea riscului de dezangajare ce poate apare în această perioadă”, informează ministerul.

De asemenea, se are în vedere mutarea justificării sumelor prefinanţate la sfârşitul perioadei de implementare a proiectelor, dar şi alte măsuri necesare asigurării capitalului de lucru, ridicând pe cât posibil presiunea de pe bugetul de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.