Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș: Plafonul pentru achiziții de echipamente medicale din fonduri externe s-a triplat

ioan marcel bolos

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat, miercuri, că plafonul alocat pentru achiziția de echipamente medicale din fonduri externe nerambursabile s-a majorat de la 350 de milioane euro, la 1,2 miliarde de euro, anunță MEDIAFAX.

Marcel Boloș a declarat că plafonul alocat pentru achiziția de echipamente medicale a fost majorat.

Citește și: Gabriela Firea reacționează după declarațiile lui Tătaru și Arafat: Nu am auzit nici măcar o măsură care să vină din partea Guvernului şi care să ne garanteze limitarea răspândirii coronavirului

„Ordonanța 43 din 2020 care permitea unităților sanitare și autorităților publice locale, în parteneriat cu unitățile sanitare, să acceseze fonduri externe nerambursabile pentru achiziția de echipamente medicale, însemnând sisteme de monitorizare sau ventilatoare sau toată aparatura, spre exemplu, specifică secțiilor de terapie intensivă, a fost majorat plafonul de la 350 de milioane de euro la 1,2 miliarde de euro”; a spus ministrul Fondurilor Europene.

Potrivit lui Boloș, acest lucru înseamnă că aproape tot ceea ce s-a solicitat prin cererile de finanțare, respectiv un număr de 291 de cereri de finanțare, în valoare de 1, 271 miliarde de euro se va și finanța.

Marcel Boloș spune că în perioada următoare vor fi încheiate contractele de finanțare pentru cele 291 de cereri de finanțare depuse până în prezent.

Citește și: Victor Ponta trage semnalul de alarmă: Dacă nu o facem acum – până în 2024 va mai exista România?

De asemenea, ministrul a precizat că au fost încheiate 51 de contracte de finanțare, cu valoarea de 156 de milioane de euro.

Apelul de proiecte a fost deschis până pe data de 30 septembrie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.