Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, prezidează marţi Consiliul Afaceri Generale - Coeziune

Inquam Photos/Octav Ganea
Roxana Minzatu vicepresedinte PSD

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu prezidează marţi, la Luxemburg, Consiliul Afaceri Generale - Coeziune în cadrul actualului mandat al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Consiliului UE, discuţiile din cadrul reuniunii se vor axa pe pachetul legislativ privind politica de coeziune pentru perioada 2021-2027. 

Preşedinţia română va trebui să ofere miniştrilor o imagine de ansamblu a realizărilor din timpul mandatului şi informaţii despre stadiul actual al negocierilor. Aceasta va fi urmată de o discuţie referitoare la provocările viitoare în programarea fondurilor pentru perioada 2021-2027. 

"Pachetul legislativ pentru politica de coeziune prevede o legătură mai strânsă cu semestrul european, iar recomandările specifice fiecărei ţări să fie un element-cheie în elaborarea programelor pentru perioada 2021-2027. Se aşteaptă ca miniştrii să discute aspecte legate de punerea în aplicare a acestei noi abordări", se arată în document.

Citește și: MAE: Întrevederea adjunctului ministrului de externe al Turkmenistanului cu secretarul de stat Dan Neculăescu

De asemenea, miniştrii vor avea ocazia să facă un schimb de opinii despre guvernanţa economică solidă şi alte condiţii aplicabile cheltuielilor bugetare ale UE în domeniul politicii de coeziune. 

La reuniunea miniştrilor UE responsabili cu politica de coeziune va participa şi comisarul european pentru politică regională Corina Creţu. 

"Mă bucur de progresele înregistrate până în prezent şi îndemn la urgentarea negocierilor atunci când acestea vor fi reluate în toamnă. Toate noile programe ar trebui să fie pregătite pentru a putea începe din prima zi a anului 2021, astfel încât să existe certitudine şi continuitate în finanţarea dedicată regiunilor, oraşelor şi mediului de afaceri. Vom continua să lucrăm însă până atunci, Comisia fiind de altfel în contact permanent cu statele membre pentru a pregăti noile programe în baza priorităţilor de investiţii incluse în cele mai recente rapoarte şi recomandări specifice de ţară", a declarat oficialul european înaintea reuniunii. 

Comisarul european Corina Creţu va prezenta în cadrul reuniunii ministeriale de la Luxemburg motivele pentru care este propusă existenţa unei conexiuni mai strânse între politica de coeziune post-2020 şi semestrul european. Înaltul oficial european va sublinia importanţa fondurilor UE pentru investiţii strategice şi pentru implementarea reformelor structurale, reamintind, în acelaşi timp, faptul că potenţialul maxim al acestor investiţii poate fi atins doar într-un climat favorabil dezvoltării mediului de afaceri şi care să stimuleze creşterea economică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.