Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul francez al Finanțelor afirmă că Europa trebuie să fie unită dacă SUA vor majora taxele vamale

UE SUA

Statele Unite se pot aștepta la un răspuns clar și o Europa unită, în cazul în care decide să mărească tarifele, a declarat duminică ministrul francez al Finanțelor, Bruno Le Maire, relatează site-ul agenției Reuters, informează Mediafax.

"Dacă mâine va exista o majorare a tarifelor, de exemplu, în industria mașinilor, reacția noastră ar trebui să fie una solidară și puternică, pentru a arăta că Europa este unită și o putere suverană", a declarat Le Maire.

Vezi și: Întâlnire la nivel înalt: Benjamin Netanyahu și Vladimir Putin vor să-și coordoneze acțiunile din Siria împotriva Iranului

"Întrebarea nu mai este dacă va exista sau nu un război comercial, războiul deja a început", a adăugat acesta, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată în Aix-en-Provence, în sudul Franței.

În prezent, Statele Unite aplică taxe vamale de 2,5% la importurile de autoturisme şi de 25% la cele de autocamioane. Uniunea Europeană impune taxe de 10% pentru importurile auto din Statele Unite, informează agenţia Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.