Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul francez al Mediului Digital acuză mişcarea 'vestelor galbene' de fake news şi dezinformări în protestele lor

twitter
paris proteste

Ministrul francez al Mediului Digital, Mounir Mahjoubi, a criticat mişcarea „vestelor galbene” pentru că folosesc ştiri false şi dezinformări în protestele lor, scrie Politico, potrivit News.ro.

„Ce este periculos la conspiraţii este că afectează mobilizările sincere”, a declarat Mahjoubi pentru postul de radio France Inter. El a adăugat că reţelele sociale ar trebui folosite „pentru a asculta, a răspunde, a informa”.

„Vestele galbene” au fost acuzate anterior de legături cu comunităţile de extremă-dreapta din SUA, iar autorităţile de la Paris anchetează presupuse declaraţii antisemite ale unor ”veste galbene”, la metrou, vizând o femeie al cărei tată a murit la Auschwitz.

Citește și: Turcia a trimis din nou întăriri militare la frontiera sa cu Siria, în pregătirea unei eventuale ofensive: unităţi militare, tunuri şi baterii de artilerie

Însă cercetări cu privire la ”vestele galbene” şi declaraţii ale acestora postate pe reţele de socializare au arătat că această mişcare, per ansamblu, este un fenomen de masă - fără vreo tendinţă politică - la care au aderat membri din diverse pături sociale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.