Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul francez al Transporturilor susține că Franța trebuie să reducă drastic cererea de transport în orele de vârf

Operation World
Franta harta

Statul francez va ajuta compania publică de căi ferate (SNCF), pentru ca aceasta să îşi poată continua activitatea în perioada crizei coronavirusului dar cu toate acestea Franţa trebuie să reducă drastic cererea de transport, iar cel de-al doilea aeroport din regiunea Parisului, Orly, nu îşi va relua activitatea prea curând, a declarat luni ministrul francez al Transporturilor, Elisabeth Borne, informează Reuters.

Sâmbătă, directorul general de la SNCF, Jean-Pierre Farandou, a spus că măsurile de izolare, introduse în contextul crizei coronavirusului, au diminuat cifra de afaceri a companiei publice de transport feroviar cu aproximativ două miliarde de euro, adăugând că operatorul ar putea avea nevoie de un sprijin din partea guvernului, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Şeful Cancelariei prim-ministrului are veşti proaste: 'Există inclusiv posibilitatea prelungirii stării de urgenţă'

"Am spus că ne vom susţine companiile, că nu vom lăsa să fie în dificultate....Vom găsi soluţii pentru ca SNCF, o companie care este indispensabilă pentru mulţi francezi, care joacă un rol foarte important pentru a permite deplasările, să poată să ofere în continuare cele mai bune servicii şi să îşi continue investiţiile", a declarat Elisabeth Borne pentru postul de televiziune LCI.

Guvernul de la Paris a pus deja la punct planuri pentru a veni în ajutorul companiei ariene Air France şi al constructorului auto Renault prin împrumuturi garantate de stat în valoare de mai multe miliarde de euro.

Cu toate acestea, Elisabeth Borne a spus că Franţa trebuie să reducă drastic cererea de transport în orele de vârf prin încurajarea angajatorilor să permită unui număr cât mai mare de muncitori să lucreze de acasă, acolo unde este posibil, şi să introducă perioade diferite de începere a lucrului pentru cei care doresc să revină la muncă după data de 11 mai.

Citește și: FSLI intră în plin SCANDAL privind cursurile online: Iohannis e SOMAT să publice legea prin care profesorii primesc sprijin

Separat, ministrul francez al Muncii, Muriel Penicaud, a declarat pentru postul de radio franceinfo că un număr de aproximativ cinci milioane de persoane care în prezent lucrează de acasă ar trebui să continue să facă acelaşi lucru, atât timp cât este posibil, sau cel puţin până la vară.

Elisabeth Borne a apreciat că este responsabilitatea firmelor de transport să se asigure că distanţa socială este respectată atât în trenuri cât şi în staţii, adăugând că nu exclude posibilitatea ca unele staţii de metrou să fie închise pentru a evita aglomerarea. Întrebată dacă aeroportul Orly va rămâne închis până la toamnă, Borne a spus că acest lucru va depinde de traficul aerian. Ministrul francez al Transporturilor a mai spus că este prea devreme să spună când anume oamenii vor putea să îşi rezerve din nou vacanţe în spaţiul european. "Înţelegem nerăbdarea dar prioritatea noastră este sănătatea populaţiei", a spus Elisabeth Borne.

La ridicarea restricţiilor, locuitorii Franţei vor putea să se deplaseze până la o distanţă de 100 de kilometri în jurul locuinţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.