Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul francez de externe: Francezii pot să meargă în vacanţă în Spania sau în Portugalia, dar ar fi bine să se vaccineze

Organizatia Elena de Turism
Pelion plaja grecia turism

Aflat vineri la Madrid, ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, şi-a îndemnat concetăţenii care doresc să-şi facă vacanţa în Spania sau în Portugalia să se vaccineze, insistând că "pentru a merge în vacanţă, trebuie să fii vaccinat", relatează AFP.

Le Drian, care s-a exprimat într-o conferinţă de presă comună cu şefa diplomaţiei spaniole, Arancha Gonzalez Laya, pare astfel să se distanţeze de secretarul său pentru afaceri europene, Clement Beaune, care cu o zi în urmă le recomandase francezilor să "evite Spania şi Portugalia" din cauza creşterii accentuate a cazurilor de COVID-19 în cele două ţări.

Recomandarea secretarului francez pentru afaceri europene suscitase îngrijorare şi dezaprobare în Spania, unde turismul, aşa cum a menţionat şefa diplomaţiei spaniole, contribuie cu circa 13% la Produsul Intern Brut (PIB) al ţării.

Ministrul spaniol de externe a adăugat, în franceză, că nu există "niciun motiv pentru anularea vacanţelor în Spania".

"Este nevoie să fim prudenţi şi să ne vaccinăm" împotriva coronavirusului, a afirmat ea, adăugând că "important este să nu se ia decizii sub imperiul panicii" informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.