Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, avertizează că există riscul unui război perpetuu în Siria

diplomatie.gouv.fr
jeaqn yves le drian

Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, a avertizat luni că există riscul unui război perpetuu în Siria dacă Rusia va refuza să prelungească acordul de încetare a focului pentru o lună în provincia Idlib, relatează site-ul cotidianului The Guardian, potrivit Mediafax.

Afirmațiile oficialului francez au fost făcute cu în contextul în care săptămâna aceasta va avea loc cea de a 73- reuniune a Adunării Generale a Națiunilor Unite.

Le Drian a mai declarat că Franța este pregătită să susțină Turcia în încercarea de a obține aprobarea Consiliului de Securitate ONU privind regiunea siriană Idlib.

Acesta a afirmat că președintele sirian Bashar al-Assad "a câștigat războiul, dar nu a câștigat pacea, iar dacă nu va câștiga pacea, va continua să fie război".

Citește și: Uniunea Europeană și Statele Unite se află în 'faza de explorare' privind ajungerea la un acord comercial limitat

Preşedinţii Rusiei şi Turciei, Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan au ajuns săptămâna trecută la o înțelegere privind constituirea unei zone demilitarizate în provincia siriană Idlib. În zona demilitarizată vor patrula militari turci şi ruşi.

Cu toate acestea, înțelegerea este limitată. Le Drian a declarat că aceasta conține multe lagune și că "este responsabilitatea președintelui Bashar al-Assad și a celor care îl susțin să găsească o soluție politică, altfel va exista un război perpetuu".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.