Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul francez de finanţe, Bruno Le Maire, compară criza coronavirus cu Marea Depresiune

https://www.marianne.net
bruno le maire

Impactul economic al pandemiei de coronavirus poate fi comparat doar cu marea recesiune din 1929", a declarat, marţi, ministrul francez de finanţe, Bruno Le Maire, citat de Financial Times, anunță MEDIAFAX.

Le Maire a refuzat să prognozeze cu cât se va contracta economia franceză din cauza crizei, dar a spus că industria operează în prezent la doar 25% din nivelul normal.

Citește și: Radu Tudor recționează după declarațiile președintelui: Bunicii noştri au stat în tranșee ani de zile

„Fiecare săptămână suplimentară de închidere (economică), fiecare lună adiţională de epidemie înrăutăţeşte perspectiva de creştere", a spus ministrul francez al finanţelor. "Industria chimică funcţionează bine, dar industria auto aproape a încetat complet", a adăugat el.

Analiştii Goldman Sachs se aşteaptă ca economia zonei euro să sufere o contracţie a PIB de 9% în acest an, cu un declin economic de 11,6% pentru Italia şi 7,4% pentru Franţa.

Le Maire şi preşedintele francez Emmanuel Macron au declarat anterior că vor face orice este necesar pentru a salva locurile de muncă şi companiile franceze, inclusiv prin naţionalizarea firmelor fragile, oferirea de finanţări garantate de stat, indemnizaţii temporare de şomaj şi amânări de plăţi la taxe şi impozite sociale.

Ministrul francez a mai declarat că actuala criză a scos la iveală dependenţa excesivă a Europei de comerţul cu alte ţări şi că aceasta ar trebui folosită ca o oportunitate de a remedia eşecurile capitalismului global.

Citește și: Klaus Iohannis anunță noi restricții: Ce a fost până acum o recomandare devine o obligație

„Pe termen lung", a spus el, „nu putem depinde de Asia, de China pentru bunuri care sunt strategice pentru noi".

Marţi, Le Maire a mai precizat că există o listă confidenţială de companii care include firme care trebuie să beneficieze de sprijin de stat pentru a trece peste actuala criză şi a repetat că guvernul de la Paris nu exclude naţionalizări, recapitalizări sau preluări de participaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.