Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul francez de interne: Toţi care sunt expulzabili trebuie expulzaţi

Facebook
Franta justitie

Ministrul francez de Interne a început astăzi un turneu în ţări europene şi din nordul Africii, pentru a întări colaborarea cu omologii săi în lupta împotriva teorismului şi a migraţiei ilegale, după atentatele recente din Franţa soldate cu morţi şi răniţi:

„Toţi care sunt expulzabili trebuie expulzaţi” – este mesajul ministrului francez de interne.

Numai că acest lucru nu este chiar atât de simplu: trebuie ca şi ţările de origine să fie de acord să-şi primească acei cetăţeni pe care Franţa nu îi mai vrea pe teritoriul său.

Gerard Darmanin a făcut o scurtă escală la Roma, azi-dimineaţă, unde a discutat cu omologul său italian despre gestionarea migranţilor, aşa cum o va face şi mâine, în Malta.

Citește și: Ludovic Orban, după discuțiile cu Nicușor Dan: Trebuie toţi producătorii autohtoni care au marfă românească să aibă această posibilitate să vândă în spaţiile deschise

Urmează discuţii cu autorităţile tunisiene şi algeriene, cărora le va prezenta listele cu cetăţenii lor ce vor fi expulzaţi din Franţa. Aceleaşi probleme le-a discutat acum două săptămâni, în Maroc.

După atentatele de luna trecută, ministrul a anunţat că vor fi expulzaţi în cel mai scurt timp peste 230 de străini în situaţie ilegală şi aflaţi în atenţia autorităţilor pentru radicalizare islamistă, o mare parte dintre ei fiind în închisori. 70 la sută dintre aceştia provin din cele 3 ţări ale Magrebului şi din Rusia, unde Gerard Darmanin va merge în curând.

Preşedintele Emmanuel Macron declara, ieri, cu ocazia unei vizite la graniţa franco-spaniolă, că va propune, la sumitul European din decembrie, o revizuire profundă a Spaţiului Schengen, pentru o mai bună protejare a frontierelor Uniunii şi un control ferm al migraţiei ilegale şi al traficului de droguri, arme şi alte produse de contrabandă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.