Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul german de Externe denunță crime de război în Idlib

timesofisrael.com
heiko maas

Ministrul german de externe, Heiko Maas, a afirmat joi că atacurile fără discernământ asupra civililor din provincia Idlib, din nord-vestul Siriei, reprezintă "crime de război" pentru care cei responsabili trebuie traşi la răspundere, transmite dpa potrivit Agerpres.

Guvernul sirian şi aliatul său Rusia "au obligaţia de a-i proteja pe civili", dar în loc să facă acest lucru "bombardează infrastructura civilă, cum sunt spitalele şi şcolile", a spus Maas, la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU.

Aproape 950.000 de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele în nord-vestul Siriei începând din decembrie anul trecut ca urmare a campaniei forţelor guvernamentale siriene din ultimul fief rebel, indică ONU.

Ministrul german de externe a făcut apel la Consiliul de Securitate să asigure acces deplin ajutorului umanitar în Siria, notând că "ajutorul transfrontalier rămâne de importanţă vitală".

Luna trecută cei 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU au autorizat prelungirea livrării de ajutor umanitar în Siria pe la două puncte de frontieră cu Turcia, dar ca urmare a opoziţiei Rusiei şi Chinei, au oprit accesul umanitar în nord-estul sirian.

Consiliul de Securitate i-a cerut secretarului general al ONU Antonio Guterres să prezinte un raport privind posibile rute alternative la punctul de trecere Al-Yarubiyah, dintre Irak şi Siria, iar secretarul general a propus punctul de trecere Tal Abiyad, la graniţa cu Turcia, pentru livrarea de asistenţă destinată civililor din nord-estul Siriei.

Coordonatoarea adjunctă a ONU pentru ajutor umanitar de urgenţă Ursula Mueller a avertizat Consiliul că dacă nu sunt găsite rute alternative la Al-Yarubiyah pentru furnizarea de produse medicale "decalajul dintre răspunsul umanitar şi nevoile umanitar se va adânci".

"Dacă medicamentele se epuizează şi facilităţile medicale nu pot desfăşura proceduri vitale, vor muri oameni", a subliniat Mueller.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.