Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul german de externe, în vizită în Republica Moldova

T-online
Annalena Baerbock

Germania îşi trimite ministrul de externe sâmbătă în Republica Moldova, în timp ce criza refugiaţilor declanşată de războiul din Ucraina se amplifică, relatează DPA.

Înainte de plecarea ei, Annalena Baerbock a declarat că intenţionează să evalueze situaţia din Republica Moldova şi să ia în considerare modalităţile prin care Berlinul poate ajuta ţara est-europeană, care se învecinează cu Ucraina, potrivit Agerpres.

De asemenea, Baerbock este programată să viziteze Balcanii de Vest în timpul deplasării sale.

În timp ce se va afla în Republica Moldova, şefa diplomaţiei germane este de aşteptat să poarte discuţii cu preşedinta Maia Sandu şi premierul Natalia Gavriliţa, după care va vizita un centru de procesare pentru refugiaţi în capitala Chişinău. De asemenea, Baerbock este programată să viziteze un punct de trecere a frontierei cu Ucraina.

Potrivit Ministerului de Externe german, centrul de procesare înregistrează sosirile şi stabileşte cazarea provizorie. Există de asemenea acolo o unitate medicală şi un centru de vaccinare anti-COVID. Pâna la 4.000 de persoane pot fi îngrijite în unitate, a declarat ministerul.

Republica Moldova este una dintre cele mai sărace ţări din Europa, notează DPA.

Potrivit Agenţiei ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), aproape 83.000 de refugiaţi au sosit în Republica Moldova până la 6 martie, pe fondul unui exod provocat de invazia Ucrainei de către Rusia.

Numărul total de persoane care au fugit din Ucraina de la atacul multiplu început pe 24 februarie a depăşit 2,5 milioane, a declarat UNHCR într-o actualizare vineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.