Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul german de externe nu vede niciun motiv de relaxare a sancţiunilor impuse Rusiei

timesofisrael.com
heiko maas

Ministrul german de externe Heiko Maas a declarat joi că el nu vede niciun motiv de relaxare a sancţiunilor impuse de UE Rusiei până când Moscova nu îşi va schimba poziţia asupra conflictului cu Ucraina, informează DPA, potrivit Agerpres.

"Nu a fost cazul încă. Şi atât timp cât va rămâne aşa, va fi dificil să vorbim despre sancţiunile UE", a spus şeful diplomaţiei germane în a doua zi a vizitei sale la Moscova. 

Maas a adăugat că după discuţiile sale în capitala Rusiei el are acum impresia că există noi opţiuni pentru a progresa în soluţionarea conflictului din estul Ucrainei şi a reiterat apelul său pentru o nouă rundă de discuţii mediate între cele două ţări. "Cred că acum sunt posibile lucruri care în ultimele luni şi ani nu au fost posibile", a spus Maas.

Citește și: Ministrul german de externe nu vede niciun motiv de relaxare a sancţiunilor impuse Rusiei

Conflictul dintre Rusia şi Ucraina s-a aflat deja miercuri în centrul vizitei sale când s-a întâlnit cu omologul său rus Serghei Lavrov. "Există, în ceea ce priveşte încetarea focului, separarea forţelor şi punerea în aplicare a acordului de la Minsk, în sfârşit din nou o speranţă pentru o lumină la capătul tunelului", a declarat Maas miercuri noapte, referindu-se la acordul de pace din 2015 încheiat în Belarusul neutru. 

Rusia a anexat Crimeea, o regiune strategică importantă şi sit al unei baze navale ruse cheie la Marea Neagră, în 2014. Acţiunea a avut loc după ce Kievul şi-a destituit preşedintele prorus în urma unor revolte prooccidentale în 2014. 

Ca răspuns la agresiune, UE a instituit sancţiuni împotriva Rusiei, aminteşte agenţia germană de presă. 

În a doua zi a vizitei sale, Maas s-a întâlnit cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, precum şi cu membri ai societăţii civile şi cu tineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.