Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul german de Externe respinge acuzaţiile Rusiei în legătură cu ancheta în cazul Navalnîi

Twitter
Alexei Navalnîi

Ministrul german de externe Heiko Maas a respins duminică acuzaţiile Rusiei conform cărora Germania întârzie investigaţiile în cazul opozantului rus Aleksei Navalnîi, care este sub tratament medical la un spital din Berlin în urma unei otrăviri, relatează DPA.

Într-un interviu pentru postul de televiziune ARD, Maas a spus că Germania a confirmat deja că va aproba o solicitare a Rusiei pentru asistenţă judiciară în această chestiune şi i-a comunicat acest lucru ambasadorului rus, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Liviu Pleșoianu promovează teoria conspirației: mișcarea globală de TREZIRE a umanității! Se apropie o catastrofă

"Nu există niciun motiv să nu aprobăm asta", a spus şeful diplomaţiei germane.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a declarat anterior duminică faptul că Moscova va colabora cu Berlinul la investigaţii, dar a acuzat de asemenea autorităţile germane că le întârzie.

"Berlinul trebuie să fie operativ", a spus Zaharova la postul de televiziune Russia-24, adăugând că solicitarea procurorului general rus nu a primit un răspuns încă.

"Berlinul este pe cale să întârzie procesul de anchetă pe care îl susţine. În mod deliberat?", a mai scris Zaharova pe Facebook. "Până acum, nu suntem siguri că Germania nu face un joc dublu", a continuat ea.

Citește și: Gabriela Firea explică explozia numărului de cazuri de COVID-19 în Bucureşti: 'Sunt foarte mulţi din alte judeţe ale ţării'

Totuşi, Maas a spus că acuzaţiile sunt "o perdea de fum", precizând că Germania "va oferi orice aprobări sunt necesare pentru a împărtăşi informaţii cu privire la solicitarea de asistenţă judiciară".

Justiţia germană analizează în prezent o solicitare din partea autorităţilor ruse, a confirmat vineri procurorul general al Berlinului.

"Dacă Rusia nu contribuie la rezolvarea cazului sau ridică alte perdele de fum aşa cum face de mai multe zile, atunci e încă un semn că are ceva de ascuns", a spus Maas.

Posibile reacţii vor fi discutate la un nivel european în zilele următoare, a adăugat el.

Principal opozant al Kremlinului, Navalnîi se află în prezent într-un spital din Berlin, după ce a fost "fără nicio îndoială" otrăvit în Rusia - potrivit guvernului german - în timpul unui turneu electoral, cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok, elaborat în perioada sovietică în scopuri militare.

Kremlinul a negat orice amestec în brusca deteriorare a stării de sănătate a lui Navalnîi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.